Župska vinska trka - peto izdanje, provereni recept i slast prokupca 

23. oktobar 2021. 

zupska vinska trka prokupac aleksandrovac 

facebook

Trka koja se odvija među župskim gidžama, podrumima, bačvama, kroz župske poljane i vinograde, a sve u svrhu jačanja psihofizičkog zdravlja – ovakva kombinacija vas nikada neće ostaviti ravnodušnim i sigurno ćete poželeti da obiđete još jedan krug ovog užitka.

U pitanju je Župska vinska trka u organizaciji Udruženja „Domovina“ iz Aleksandrovca i Turističke organizacije Aleksandrovca.

zupska vinska trka prokupac aleksandrovac

Održano je peto izdanje, a čim zaduženi za ovaj događaj u najavi napišu „Na nama je da pripremimo staze. Vinari će se pobrinuti za ono glavno. A vaše je da dođete i uživate“ ne možete da ne budete zaitrigirani.

Trka koja ima okrepe u vinarijama – to postoji upravo u Župi. Svojevrstan vid promocije aktivnog načina života, spojen je sa promovisanjem turizma ovog živopisnog predela i to sve u terminu Međunarodnog dana prokupca, sorte grožđa po kojoj je ovaj deo i najpoznatiji.

zupska vinska trka prokupac aleksandrovac

Učesnicima je sve servirano na tacni – prelepe staze među vinogradima, užitak u vinarijama, dobro druženje i nezaboravne uspomene. Uz to ipak ima mesta i za takmičarski duh, pa je nekome bitniji i sportski aspekt, ali upravo zato je ovo i jedinstven događaj, jer je prikladan za svačiji ukus.

zupska vinska trka prokupac aleksandrovac

Vreme ove godine nije baš išlo na ruku takmičarima i organizatorima, ali malo kiše nije moglo da pokvari celokupan ugođaj. Sledeće godine sredina oktobra ponovo će biti u znaku prokupca, start će biti ispred Muzeja vinarstva i vinogradarstva, cilj u centru Aleksandrovca, a na vama je samo da dođete i uživate!

 

PROČITAJTE JOŠ: Pro Kup Ac MTB maraton - svestrano uživanje u župskom vinogorju

 

Rezulati na 13 km

1. Ivan Jovanović (PEK Gora) 1:01:18

2. Nikola  Radičević (AK Radnički 2016 Niš) 1:01:19

3. Lazar Tripković 1:01:59

 

1. Aleksandra Rajnović (Paša Hill Crew) 1:30:57

2. Andrijana Petrović (Tarahumara) 1:44:10

3. Svetlana Jovanović (Zero36) 1:45:24

 

Aleksandar Živković pretrčao je dva kruga male trke za 2:25:02, jer je velika bila otkazana smiley

 

Foto: Župska vinska trka 

facebook