Birajte - MTB avantura ili brdsko trčanje na Kopu 

19. avgust 2021. 

mtb maraton tri strane kopaonika trail race kopaonik  

facebook

Sve je spremno za sportski spektakl koji će se održati na predelima Nacionalnog parka Kopaonik u periodu od 27. do 29. avgusta kada će više od 600 takmičara iz čitave Srbije, regiona i inostranstva posetiti našu najpoznatiju planinu kako bi učestvovali na dve dobro poznate sportske manifestacije.

U pitanju su biciklsitički maraton “Tri strane Kopaonika” i brdska trka “Trail race Kopaonik” na kojima se tradicionalno okuplja veliki broj takmičara formirajući najposećeniji vikend na terenima Nacionalnog parka Kopaonik tokom letnje sezone. 

mtb maraton tri strane kopaonika trail race kopaonik

Osmo izdanje MTB maratona “Tri strane Kopaonika” i šesto trke “Trail race Kopaonik” i ove godine ponudiće učesnicima organizaciju na najvišem nivou, jedinstven doživljaj upoznavanja novih terena Nacionalnog parka Kopaonik, brojne propratne sadržaje i dane za uživanje u čistom vazduhu i prijatnim temperaturama.

Prijave su u toku i svi zainteresovani učesnici mogu se i dalje prijaviti za trke putem sajta: www.prijavazatrku.rs

Organizatori su pripremili bogat učesnički paket i vredan nagradni fond koji će obuhvatiti i novčane i robne nagrade, ali i vredne robne i novčane vaučere partnera i sponzora trke.

mtb maraton tri strane kopaonika trail race kopaonik

Okupljanje svih učesnika počinje u petak, 27. avgusta, kada će biti formirana i EXPO zona sa izlagačima iz sveta sporta, a zvanično otvaranje ovog sportskog vikenda desiće se u subotu 28. avgusta u 11 časova startom trke “Trail race Kopaonik” na 7 i 15 km. Istog dana, u popodnevnim časovima planirana je i dečija trka “Trail race Kids” kao i lutrija za sve učesnike, a biće organizovani i izleti za sve zainteresovane.

U nedelju 29. avgusta u 10 časova, startovaće i najveći brdsko-biciklistički maraton na našim prostorima pod nazivom “Tri strane Kopaonika” kada će blizu 300 učesnika krenuti u osvajanje novih kilometara na stazama “Beli meda”, “Jela” i “Pančić”.

mtb maraton tri strane kopaonika trail race kopaonik

"Trail race Kopaonik" i "Tri strane Kopaonika", organizuju se uz tehničku pomoć i u saradnji sa Nacionalnim parkom Kopaonik, Opštinom Raška i Brus kao i sa JP Skijališta Srbije.

mtb maraton tri strane kopaonika trail race kopaonik

  

Foto: Live production

 

facebook