Evo šta su mališani naučili na planinarskom kampu u Strelcu (FOTO)

12. oktobar 2020. 

 

facebook

Raspored je bio zahtevan, ali to nije sprečilo decu da savladaju sve veštine i prepreke zajedno sa roditeljima, dok je lepo vreme doprinelo da sve protekne kako treba.

Kamp za decu i roditelje u prirodi u organizaciji Srpske skajraning asocijacije uz pomoć Opštine Babušnica održan je u Lužnici.

Skoro 30 mališana iz sedam gradova učestvovalo je u sportsko–edukativnom programu. Svi su bili oduševljeni netaknutom prirodom, planinama i gostoprimstvom domaćina kao i činjenicom da su šume babušničkog kraja pune potoka, vidikovaca, divljeg voća i lekovitog bilja.

Baza je bila Osnovna škola „Dobrinka Bogdanović“ a deo učesnika je spavao u šatorima uz logorsku vatru. Po planu i program realizovane su sve aktivnosti, tehnički (vertikalni) prolaz kroz kanjon “Skokovi”, orijentiring, trka (potraga) za blagom, radionica farbanja glinenih predmeta, prepoznavanje lekovitog bilja, pečuraka, divljeg voća, planinarenje, prelazak reke, obilazak stare trase voza u Zvonačkoj banji i druženje sa decom iz lokala.

Raspored je bio zahtevan, ali to nije sprečilo decu da savladaju sve veštine i prepreke zajedno sa roditeljima, dok je lepo vreme doprinelo da sve protekne kako treba.

Predsednica opštine Ivana Stojičić obišla je kamp, pozdravila učesnike i poželela im da uspešne aktivnosti, kao i želju da selo Strelac ugosti što više kampova ovog tipa. Organizovan je zajednički ručak uz dogovor da će organizator i domaćin uraditi sve da ovaj kamp postane tradicija u Lužnici.

Kako kažu učesnici, posebna zahvalnost ide Turističkoj organizaciji opštine Babušnica i radnicima OŠ „Dobrinka Bogdanović“ na nesebičnom zalaganju i entuzijazmu kao i Opštini Babušnica koja je prepoznala potencijal manifestacije.

Fotografije će dočarati deo atmosfere, a nama samo ostaje da i dalje otkrivamo skrivene lepote lužničkog kraja.

(Foto: Skyrunning Serbia)

facebook