Filmski festival "Mountains on Stage" premijerno u Beogradu (VIDEO)

8. mart 2023. 

mountains on stage 

Međunarodni festival dokumentarnog filma “Mountains on Stage”, posvećen avanturističkim sportovima u prirodi održaće se premijerno u Beogradu 26. aprila sa početkom u 19 časova u Dorćol Platz-u.

Ovo je događaj za sve zaljubljenike i poštovaoce aktivnog načina života i prirode, kako rekreativce tako i profesionalne sportiste.

Na ovoj filmskoj večeri program će obuhvatiti premijerna izdanja četiri inostrana dokumentarca i jednog domaćeg.

mountains on stage serbia

Ono što je važno (37 minuta)

Prvi film vodi nas na ostrvo Korziku i mitsku stazu GR20, koja se obično prelazi peške za 15 dana. Anne-Lise Rousset Seguret će pokušati da uspostavi ženski rekord od 36 sati!

Ivica razuma (45 minuta)

Zajedno sa Bendžaminom Vedrinesom i Nikolasom Žanom idemo u avanturu na Himalaje i pokušaj penjanja vrha preko 8000 metara u rekordnom vremenu.

Lumdo Kolola (38 minuta)

U ovom ostvarenju idemo u avanturu života paraglajdingom preko celog venca Himalaja.

Kapa na El kapu (52 minuta)

Sa Himalaja "selimo se" u Josemiti nacionalni park u Sjedinjenim Američkim Državama i gledamo izuzetno neobično putovanje Seba Berte, jednog od najboljih penjača na svetu.

U nepoznato (25 minuta)

I kao šlag na tortu, gledaoci imaju priliku da premijerno vide jedno domaće ostvarenje. Sjajna ekipa domaćih i stranih bicklista prikazuje nam prirodna bogatstva Srbije na jedinstven način.

 

Svi zanteresovani mogu da dobiju dodatne informacije o programu na zvaničnom sajtu mountainsonstage.com a ulaznice se kupuju isključivo onlajn na ovom LINKU.

Događaj je podržan od strane Planinarskog saveza Srbije i Gorske službe spasavanja Srbije, kao institucionalnih partnera.

mountains on stage serbia

O festivalu

Mountains on Stage je međunarodni festival dokumentarnog filma, trenutno prisutan u 20 zemalja u svetu.

Tema je promocija avanturističkih sportova u prirodi, sa ciljem da lepote prirode i planina približi široj društvenoj zajednici, sa izborom najboljih svetskih ostvarenja u vezi sa planinskim sportovima kao što su skijanje, planinarenje, penjanje, paraglading, itd.

Festival nastoji da publiku inspiriše i prenese poruke značaja naše kolektivne odgovornosti u poštovanju i zaštiti prirode, kao i da je priroda divno igralište za pronalaženje radosti, uz adekvatnu obuku i iskustvo boravka u njoj.

 

facebook