Još jedan podijum - Dušan Rajović drugi u Bukureštu 

5. septembar 2021. 

dusan rajovic biciklizam  

facebook

Kako je reprezentativac Srbije Dušan Rajović počeo Trku oko Rumunije, tako je i završio. Još jednom je pokazao da je u formi i spreman za dobar rezultat na 61. Trci kroz Srbiju koja se održava od 9. do 12. septembra. Naš biciklista ponovo se našao na pobedničkom postolju u Rumuniji (kategorija 2.1 UCI) a ovog puta bio je drugi u poslednjoj etapi, pa se tako nadovezao na treće mesto u prvoj etapi.

I sada je Rajović u sjajnom sprintu uspeo da se domogne postolja, kao i pre četiri dana.

Vožena je kružna trka ulicama Bukurešta, ukupno 100 kilometara. Svi u ekipi su odradili odličan posao. Prvi beg je kontrolisao Marko Danilović, drugi Jovan Davinić. U poslednja dva kruga Rajović je sa glavninom grupe dostigao beg, a zatim u sjajnom sprintu došao do drugog mesta. Pohvalio bih sve u ekipi, vozače, ali i masera Tadiju Vučkovića i mehaničara Marka Vasića – rekao je selektor reprezentacije Srbije Miloš Miladinović.

POVEZANE VESTI: 

Rajović treći u prvoj etapi Trke oko Rumunije

60. Trka kroz Srbiju: Rajoviću etapa, Haring pobednik

Trka oko Rumunije imala je pet etapa i prolog, a pobedio je Poljak Jakub Kačmarek. Učestvovalo je 99 vozača iz 15 ekipa, a Srbija se takmičila u sastavu Dušan Rajović, Marko Danilović, Đorđe Đurić, Stevan Klisurić, Dušan Veselinović, Jovan Divnić i Uroš Zoraja.

Seniori su se pre odlaska u Rumuniju pripremali i u Crnoj Gori na međunarodnoj Adriatik trci, gde su vožene dve etape, kriterijumska i drumska trka, u kojoj je Marko Danilović zauzeo drugo mesto, a Đorđe Đurić treće, što je ohrabrujuće pred Trku kroz Srbiju.

1. etapa Požarevac – Mionica 156 km

2. etapa Mionica – Čačak 155 km

3. etapa Čačak – Prijepolje 146 km

4. etapa Prijepolje – Čačak 146 km

 

Foto: Biciklistički savez Srbije

facebook