Lana Gavrilović i Vladimir Danko najbrži na 29. Pančevačkom triatlonu

4. septembar 2022. 

pancevacki triatlon tk tamis 

Sitno broji Pančevački triatlon do velikog jubileja, 30. izdanja, pa je tako u susret tome održan po 29. put, ali uz dosta nepogodnosti jer su na glavnoj lokaciji trke radovi na obnovi Tamiškog keja.

Zbog toga je najpre ova sprint trka i odložena sa početka sezone, da bi sada bila skraćena na super sprint, a Pančevački akvatlon neće biti ni održan. Bilo je ovo i državno prvenstvo.

Tradiciji se ne gleda u zube, pa je tako i ovog puta događaj u organizaciji Triatlon kluba Tamiš bio posećen, jer svi takmičari vole da se odmere na ovoj stazi. Bilo ih je ukupno 95, a posebno je obradovao podatak da je od toga 37 pionira.  

pancevacki triatlon tk tamis

Deonicu od 400 metara plivanja, 10 km vožnje bicikla i 2,5 km trčanja prvi je prešao Vladimir Danko (Triogy racing team, Novi Sad) za 33 minuta i 37 sekundi.

Domaći takmičar, Nikola Medan (11tri, Beograd) domogao se vicešampionske titule (35:02), dok je još jedan Pančevac obezbedio medalju, bronzanu, a to je Bogdan Jelača (Tamiš) pošto je trku završio za 35:06.   

Lana Gavrilović (STU Sava, Sremska Mitrovica) je bila najbrža kod pripadnica lepšeg pola. Njoj je bilo potrebno 36 minuta i 39 sekundi da pređe stazu i uzme titulu. Iva Đukić (Sporticus, Beograd) je rezultatom 38:01 obezbedila drugu poziciju, a Miona Bošković (STU Sava) treću zaustavivši štopericu na 39:14.

 

Rezultate ostalih kategorija možete pogledati na ovom LINKU

 

Foto: TK Tamiš/Aleksandar Stojković

facebook