Medan i Granoša Sombormani za 2022. godinu

21. avgust 2022. 

somborman 2022 nikola medan  

Tradicija se nastavila u Somboru u kom je održan 11. Somborman, u okivru Kupa Srbije, na sprint distanci (750 metara plivanja, 20 km vožnje bicikla i 5 km trčanja).

Kako loše vreme nije izgovor za odlaganje trke, trka je održana po kišovitnom danu po planu, a atmosfera je uprkos prilikama bila sjajna. Organizatori su bili TK Sprint, uz podršku Grada Sombora i Srpskog triatlona.  

Do titule Somborman-a  došli su Ivana Granoša iz Tri tima iz Osijeka i Nikola Medan iz kluba 11tri iz Beograda. Gošća iz Hrvatske stazu je prešla za jedan sat, sedam minuta i 28 sekundi. Za njoj je stigla njena klupska drugarica Katarina Šuvak, koja je štopericu zaustavila na 1:11, dok je juniorka Natalija Šešlija (Triogy racing team, Novi Sad) osvojila treće mesto vremenom 1:15:45.

Muško postolje bilo je u znaku Pančevaca. Nikola Medan, inače iz tog grada, trijumfovao je rezultatom 1:05:09, a druga dva mesta pripala su članovima TK Tamiš. Junior Luka Gligorić je kroz cilj prošao za 1:06:34, a trećeplasirani je bio Marjan Lukić – 1:06:48.

Organizatori su se zahvalili pre svega prijateljima i volonterima Crvenog krsta koji su u izuzetno lošim vremenskim uslovima sa osmehom na licu pomogli u realizaciji 11. izdanja ove trke.

 

Foto: TK Sprint Sombor

facebook