Milan Tomin osvojio osmo mesto na SP u akvatlonu 

1. novembar 2021. 

milan tomin triatlon  

facebook

Milan Tomin bio je jedini predstavnik Srbije na Svetskom prvenstvu u akvatlonu u španskoj Ekstremaduri i osvojio je osmo mesto.

Novosađanin je štopericu zaustavio na 29 minuta i tri sekunde, pošto je 1.000 metara plivanja prešao za 11:36, a potom je stazu od 5 km pretrčao za 16:10.

Trka je bila kratka i izuzetno brza. Startovao sam pored višestrukog svetskog prvaka Varge i pratio ga na plivanju. Dobro sam isplivao, a onda i nadoknadio nekoliko pozicija u tranziciji pred trčanje. Tu sam krenuo nešto sporije, a onda sam uspeo lepo da završim trku i izborim osmo mesto u poslednjem kilometru. Zadovoljan sam kako sam odradio sve tri komponente trke, a rezultat to potvrđuje – prokomentarisao je Tomin ostvarenje na međunarodnoj sceni.

Titula je pripala Špancu Davidu Kastru (27:36), srebro Ričardu Vargi iz Slovačke (27:40) a na postolju za treće mesto našao se još jedan domaći takmičar, Ander Lakamara (28:16).

Pred kraj sezone Milanu Tominu su se zaređala nadmetanja, pa je tako prošle sedmice zauzeo 14. mesto na Američkom kupu u Meksiku na olimpijskoj distanci, a ista deonica očekuje ga ove subote u Portugalu, na Evropskom kupu, koji je ujedno i Mediteransko prvenstvo. Posle toga, Tomin će na zasluženi odmor.

 

Foto: World triathlon/Ben Lumley

facebook