Mlade nade u Venera CX kids trci uveličale Trofej Sombora

9. maj 2023. 

venera ck kids trofej sombora 

venera bike

Međunarodnu biciklističku trku 9. Trofej Sombora uveličali su na početku najmlađi dvotočkaši.

Oni su u okviru Venera CX kids serije, koja nosi ime po generalnom sponzoru kompaniji Venera bike, učestvovali u drugoj trci ove sezone.

Biciklistički klub Sombor je posle ciklo-krosa na terenima Sportskog kompleksa „ŽAK” na kom je bilo oko 50 predškolaca i osnovaca, sada priredio pravi spektakl za mlade nade.

S obzirom na to da je cilj ovog projekta, koji je zaživeo prošle godine, da animira decu da se bave biciklizmom, njima organizator priredi sve što je potrebno kako bi se oni takmičili u uslovima pravih, profesionalnih trka.

venera cx kids biciklisticki klub sombor trofej sombora

Tako je pogotovo bilo sada kada su mališani drumsku trku odradili na istoj stazi na kojoj su posle njih izašli licencirali biciklisti na Trofeju Sombora, koji je ujedno bio i Kup Srbije.

U 11 časova startovali su učesnici dečjih trka, uzrasta od četiri do 15 godina. Podatak koji raduje jeste taj da ih je bilo više od 80, a novost je da su sada prvi put došli gosti iz druge zemlje. U pitanju je Hrvatska. Čule su naše komšije za Kids trke u Somboru pa su uz svoje licencirane vozače doveli i početnike.

venera cx kids biciklisticki klub sombor

Osnovci su vozili jedan krug od 1.200 metara dok su guralice i predškolci vozili na stazi od 100 m. Sada sledi pauza i poslednja trka u seriji održaće se 2. septembra na terenima SK „ŽAK”.

POVEZANE VESTI:

Najmlađi se uželeli Venera CX kids serije - gužva na prvoj trci u Somboru (FOTO)

Po završetku Venera CX Kidsa, startovalo je devet trka koje su se bodovale za Kup Srbije i vožene su do mraka. Učestvovalo je više od 200 takmičara iz većine srpskih klubova kao i iz Bugarske, Hrvatske i Mađarske. Svi rezultati mogu se naći na ovom LINKU.

Organizatorski pul predvođen Biciklističkim savezom Srbije, Sportskim savezom Grada Sombora i Biciklističkim klubom Sombor koji je bio zadužen za realizaciju ove tradicionalne sportske manifestacije u ovom gradu.

trofej sombora

Oko Sombora 11. juna

Sledeća biciklistička manifestacija u Somboru je planirana za 11. jun (nedelja) kada se vozi krug Oko Sombora u dužini od 170 kilometara po atarskim i putevima po bentu uz Dunav.

Pomenuta vožnja je podeljena u dva dela pa postoji mogućnost da učesnici pređu samo jednu etapu.

Više informacija o ovoj zanimljivoj vožnji se mogu dobiti na telefona organizatora

+ 381 63 776 76 11.

 

Foto: Gianni Cycling Project