Ognjen Stojanović vicešampion Evrope u akvatlonu 

24. jun 2021.

 ognjen stojanovic triatlon evropsko prvenstvo u akvatlonu  

facebook

Ognjen Stojanović osvojio je srebro na Evropskom prvenstvu u akvatlonu održanom u Austriji i tako se još jednom sa ovog takmičenja vratio sa odličjem oko vrata.

Novosađanin je branio titulu od pre dve godine kada je trijumfovao u Rumuniji (prošle nije bilo prvenstva zbog koronavirusa) ali mu je sada pripala vicešampionska pošto je deonicu od kilometra plivanja i 5 km trčanja prešao za 27 minuta i 57 sekundi.

Od prvoplasiranog Italijana Mišela Bartolamedija delilo ga je devet sekundi. Tokom trke je sve odradio dobro, sem tranzicije, koja ga je, kako kaže, najverovatnije koštala pobede.

Na plivanju sam krenuo sa Slovakom Vargom, koji je jedan od najboljih plivača na svetu i iznenadio sam se što sam ga bez problema pratio. Na polovini deonice zaobišla su me dvojica, tako da smo do kraja bila nas četvorica u grupi. Tranziciju sam odradio sporije, dok sam obuo patike, izgubio sam tu možda šest sekundi, pa sam na trčanje izašao šesti – opisao je Stojanović prvi segment.

Staza za trčanje bila je dosta valovita, sa delovima i van asfalta, tako da nije bila nimalo naivna.

Odmah sam počeo da pretičem rivale, na trećem kilometru iza sebe sam ostavio Vargu i ispred mene je bio samo Italijan Bartolamedi. Približio mi se potom Belorus pa sam morao i na njega da obraćam pažnju i na kraju sam uspeo da sačuvam drugo mesto – istakao je Stojanović

Upravo je Mikita Katsianeu iz Belorusije osvojio bronzanu medalju rezultatom 28:01.

Ognjena posle trke u nemačkoj Bundesligi očekuje zasluženi odmor nakon prvog dela sezone. S obzirom na to da na kraju nije uspeo da se plasira na Olimpijske igre u Tokiju, treniraće tokom jula i avgusta, a detaljnije planove za sledeće trke napraviće usput. Trebalo bi da učestvuje na Balkanskom prvenstvu čiji domaćin je Srbija 9. septembra, a kada je reč o daljim ciljevima Stojanović će se okrenuti i dužim distancama.  

TOMIN NA 15. MESTU

Još jedan predstavnik Srbije učestovao je u elitnoj trci. Novosađanin Milan Tomin zauzeo je 15. mesto rezultatom 29:09.

U juniorskoj konkurenciji Iva Pavlović iz Kragujevca bila je 18. vremenom 35:44, a Lana Gavrilović iz Sremske Mitrovice našla se dve pozicije iza (36:20).

Foto: Ognjen Stojanović/Fejsbuk

facebook