Otvorene prijave za prvi Wild Bear MTB stage race na Tari

23. jun 2022. 

wild bear mtb stage race tara timska etapna mtb trka tri strane kopaonika 

facebook

Sve je spremno za današnje otvaranje prijava za prvi MTB stage race “Wild Bear” koji će se održati od 9. do 11. septembra na terenima Nacionalnog parka “Tara”. 

Novom i jedinom timskom, etapnom MTB trkom u Srbiji ove godine sve ljubitelje dvotočkaša obradovalo je Sportsko udruženje “Na sve strane” poznato po sada već tradicionalnom MTB maratonu “Tri strane Kopaonika” tako da svi koji su zainteresovani da se oprobaju po zanimljivim stazama u prelepim predelima Tare mogu da budu sigurni da su u dobrim rukama i da ih očekuje nezaboravno iskustvo, nalet adreanlina i pravo uživanje.

Mi vam u ovom tekstu donosimo detaljne informacije u vezi sa trkom, koje možete da nađete i na zvaničnom sajtu wildbearmtb.com

 

Otvorene prijave

Prijave su otvorene putem sajta www.prijavazatrku.rs 

Do 25. juna otvoreno je svega 5 slotova za najbržih 5 timova, nakon čega dolazi do popunjavanja mesta i promene cena. 

 

Informacije o trci i stazama

Pred učesnicima su sjajne vožnje nekim od najlepših predela ovog nacionalnog parka – 140 km i preko 4.200 m ukupnog uspona tokom tri dana.
Sva tri dana učesnici startuju sa iste lokacije koja je Mitrovac na Tari, ali obilaze rezličite predele planine.

Stage 1 – 40 km, 1.000 m uspona

Startuje 9. septembra (petak) i timove vodi put Kaluđerskim barama, a učesnici će imati brz dan jer je staza koncipirana za upoznavanje sa terenima, ali i za dobro zagrevanje pred drugi dan. Vozi se 40 km sa blizu 1.000m visinca

Stage 2 – 60 km, 2.000 m uspona

Startuje 10. septembra (subota) i ujedno je najduži dan po pitanju vožnje. 
Staza ide u pravcu Predovog krsta i Jagoštice i nekih od najudaljenijih mesta u okviru Nacionalnog parka “Tara” i planine Zvijezda. Brze deonice smenjivaće se sa tehničkim delovima, usponima, ali i sjajnim spustevima. Staza je duga 60 km sa blizu 2.000 m uspona 

Stage 3 – 40 km, 1.400 m uspona

Ujedno i poslednja etapa i takmičarski dan, startuje 11. septembra (nedelja)
Učesnike staza vodi u pravcu Mokre Gore i skijališta Iver da bi se preko Zaovinskog jezera vratila put Mitrovca na Tari. Vozi se nešto više od 40 km i sa blizu 1.400m uspona. 
 

mtb stage race wild bear tara tri cuke na sve strane etapna mtb trka

Kategorije
Učesnici mogu da biraju između 4 redovne kategorije (muškarci, žene, mix i grandmasters) a tu je e-bike trka koja će pružiti mogućnost promene baterije na određenim segmentima te će prolazak staze svima biti zagarantovan. 

Trka je timska i svako će moći da učestvuje sa dva člana, bilo muška, ženska ili u kombinaciji. Idealna je za iskusne profesionalce, ali je namenjena i svim ljubiteljima biciklizma, prirode i avantura. Pobednike očekuju novčani nagradni fond i brojne robne nagrade.

 

PROČITAJTE JOŠ:

SJAJNE VESTI: Prvi Wild Bear MTB stage race na Tari (9-11. septembar)

 

Za takmičare

Takmičarski paketi obuhvatiće pored učešća na trkama, majicu trke, zonu za servisiranje bicikala tokom trajanja etapa, pozicije za samostalno pranje bajkova, ručak posle svake etape, raznovrsne okrepne stanice, ali i zonu za čuvanje bajkova između etapa. 

Svi učesnici koji uspešno završe sve tri etape osvajaju finisher medalju, a organizator je spremio i bogat nagradni i novčani fond za prvoplasirane timove u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i robni nagradni fond za mix i grandmasters kategoriju kao i za E-bike trku. 
 

Propratni sadržaj

Važno je spomenuti da će nakon svake etape, slobodno vreme biti organizovano tako da učesnici mogu da užvaju u velikom broju dodatnih aktivnosti, upoznavanju Tare kako avanturistički tako i kroz gastronomske specijalitete za koje će se pobrinuti Turistička organizacija “Tara – Drina”, Nacionalni park “Tara” i Maple Adventure tim. 

Neke od zanimljivih tura su vožnja brodom Grizli u kanjonu Drine, SUP pedal i kajak vožnje Drinom, obilazak Kustendorfa, Višegrada, ali i brojnih vidikovaca na Tari sa kojih se pružaju neverovatni pogledi. 
 

 

Foto: Wild Bear 

facebook