Prava stvar: Počela serija Venera CX kids trka u Somboru

12. april 2022. 

venera cx kids sombor biciklisticki klub sombor tri cuke  

facebook

Decu odmalena treba zaraziti pravim stvarima i zdravim navikama. U slučaju Biciklističkog kluba “Sombor” to je upravo vožnja dvotočkašima. Ovaj grad u Bačkoj gaji dugu i uspešnu biciklističku tradiciju, a članovi pomenutog kolektiva rešili su da još jednom akcijom obraduju sugrađane i to najmlađe.

Ove godine organizatori su Venera CX kids lige u kojoj se deca uzrasta od četiri do 14 godina trkaju na pet događaja, koji se boduju, a poslednji će biti i finale na kom će se proglasitii pobednici u pet kategorija.

venera cx kids sombor biciklisticki klub sombor tri cuke

Prošle godine smo napravili eksperimentalnu trku za decu kako bi ona imala priliku da se prvi put oprobaju u vožnji bicikla na različitim podlogama i vide kako je to na biciklističkim trkama. To smo uradili na kraju sezone, u novembru i iako je već bilo hladno, odziv je bio velik i svima je bilo zanimljivo. Tako smo došli na ideju da 2022. organizujemo pet trka od proleća do jeseni – rekao je Robert Marton ispred organizatora, Biciklističkog kluba “Sombor”.

venera cx kids sombor biciklisticki klub sombor tri cuke

Kompanija Venerabike prepoznala je značaj ovog lepog događaja i postala je generalni sponzor svih trka, pa uz njenu pomoć mališani imaju pravi osećaj kako je to učestvovati na jednoj trci.

Kako je bilo na prvoj trci 

Prva ciklo-kros trka za predškolce i osnovce održana je na dobro poznatoj stazi u somborskom parku „Ivo Lola Ribar”. Više od pedesetak devojčica i dečaka oprobalo se u vožnji bicikla na kružnoj stazi dugoj 700 metara na različitim podlogama i sa preprekama karakterističnim za ciklo-kros trke. Voženo je pet trka na svim tipovima bicikala i guralica. Nije potrebno posebno naglašavati da su svi trke završili sa osmehom na licu i namerom da učestvuju na svakoj sledećoj u ovom ciklusu.

venera cx kids sombor biciklisticki klub sombor tri cuke

Druga trka je 15. maja i tada će svi zainteresovani imati priliku da se nađu na stazi “G3” u Radišićevoj ulici, na kojoj će se istog dana voziti trke za drumski Kup Srbije - Trofej Sombora. U pitanju je drumska kružna trka u kojoj će najmlađi moći da vide kako izgleda učestvovati na jednoj ozbiljnoj biciklističkoj trci pošto će oni biti uvod u trka licenciranih takmičara.

venera cx kids sombor biciklisticki klub sombor tri cuke

Ono što je potrebno za svakog takmičara jeste da ima svoj bicikl i da dođe u prisustvu roditelja ili staratelja koji će izvršiti prijavu pred trku.

venera cx kids sombor biciklisticki klub sombor tri cuke

A za sve koji planiraju da okreću pedale u ovom gradu, odgovarajuću trku mogu da nađu u kalendaru Biciklističkog kluba “Sombor” za 2022. godinu.

 

15. maj – Trofej Sombora /Sever GP

15. maj – Road kids race (2)

25-29. maj – Oko Šipova AO/BiH

12. jun – Oko Sombora (endurance driving)

19. jun – CX kids race (3)

03-10. jul – Oko Valbone AO/ALB

31. jul – Liberty Cycling Race 2022.

06-14. avgust – Strmosten AO/SRB

25. septembar – CX kids race (4)

27. novembar – Sombor CX trofee

27.novembar – CX kids race (5) Finale

 

Foto: Tamara Vuković

facebook