Prvi "Fox trail" bio pun pogodak

10. maj 2021. 

planinarstvo  

facebook

Atletski klub „Panonija“ iz Pančeva napravio je pun pogodak organizovanjem prve trke „Fox trejl“ u Deliblatskoj peščari. Odziv učesnika u Devojačkom bunaru je bio i te kako velik, a među trkačima je bilo od onih najiskusnijih do mališana koji su, kao i ostali, oduševljeni otišli kući.

Ispred naziva trke stoji reč „prolećni“ pa je verujemo, svima želja da bude i jesenje. „Panonija“ je događaj u poslednjoj evropskoj pustinji organizovala uz pomoć Opštine Alibunar, Turističke organizacije Alibunar i JP „Vojvodinašume“.

20 km

Domaćin je pored odlične organizacije imao još razloga za zadovoljstvo. Član „Panonije“ Novica Stojanović pobedio je na najdužoj deonici od 20 km nazvanoj „Pustinjska lisica“. Stigao je prvi na cilj posle jednog sata, 13 minuta i 29 sekundi. Iza njega se našao Zoran Marković iz Bačkog Jarka (1:17:09) dok je treći bio Ivan Jeremić (1:21:58).

Kod dama najbrža „lisica“ bila je Sanja Kostić rezultatom 1:43:13, a na pobedničkom postolju pridružile su joj se drugoplasirana Jelena Paunović (PSK Čelik Smederevo) koja je trku završila za 1:45:02, kao i Suzana Šuster Radojević (Maraton tim Požarevac) vremenom 1:47:46.

10 km

Na duplo kraćoj stazi pod nazivom „Peščane dine“ trijumfovao je Nikša Papić (Maraton tim Zrenjanin) pošto je štopericu zaustavio na 35 minuta i 46 sekundi. Jovan Jovanović zauzeo je drugu poziciju (39:00), dok je Milan Cvijanović (AK Sava Novi Beograd) treći prošao kroz cilj (39:02).

Prvu nagradu u konkurenciji lepšeg pola osvojila je Tatjana Jovanović (Belgrade running club) pošto je stazu prešla za 44:22. Njena klupska drugarica Marta Urošević rezultatom 45:10 obezbedila je drugo mesto, dok je Aleksandra Marinkov Pejić (AK Dinamo) bila treća (48:06).

5 km

U trci „Lija trejl“ od 5 km najbrži su bili Ognjen Macedonac (31:40), Zoran Miljanović (31:42) i Aleksandar Avramović (32:26). Kod devojaka epitet najbolje pripao je Mariji Antonijević (Karate klub Čukarica) rezultatom 31:48, dok su Tamara Milošević (Borunning club) sa 32:13 i Zora Milosavljević Jovanović (Belgrade running club) bile druga i treća.

fox trail deliblatska pescara ak panonija tri cuke trejl trcanje pustinjska lisica

Foto: AK Panonija/Fejsbuk/Pera

 

facebook