Rajović treći u prvoj etapi Trke oko Rumunije

01. septembar 2021. 

dusan rajovic trka oko rumunije biciklizam  

facebook

Pripreme naših seniorskih reprezentativaca za 61. Trku kroz Srbiju protiču na najbolji mogući način, a kao generalna proba za našu najveću biciklističku manifestaciju poslužiće im i Trka oko Rumunije u kategoriji 2.1. UCI, gde je već na početku napravljen veliki uspeh.

Naš najbolji biciklista Dušan Rajović je u jakoj konkurenciji 99 vozača iz 15 ekipa, stigao do podijuma osvojivši treće mesto u prvoj etapi dugoj 201,5 kilometara, koja je vožena od Temišvara do Deve.

Rajović je ovu etapu savladao za 4:33.16 časova, u istom vremenu kao pobednik Poljak Patrik Štos i drugoplasirani Lukas Kartensen iz Nemačke.

Etapa je bila paklena, veoma zahtevna, kiša je lila kao iz kabla, ali su vozači dali sve od sebe da bi Rajović pokazao raskošni talenat i na kraju na cilju, u sprintu, stigao do podijuma – zadovoljan je selektor seniorske reprezentacije Srbije Miloš Miladinović

Selekcija Srbije koja vozi u sastavu Dušan Rajović, Marko Danilović, Đorđe Đurić, Steva Klisurić, Dušan Veselinović, Jovan Divnić i Uroš Zoraja u četvrtak startuje na drugoj etapi dugoj 155 kilometara od Deve do Paltiniša.

POVEZANE VESTI:

60. Trka kroz Srbiju: Rajoviću etapa, Haring pobednik

Seniori su se pre odlaska u Rumuniju pripremali i u Crnoj Gori na međunarodnoj Adriatik trci, gde su vožene dve etape, kriterijumska i drumska trka, u kojoj je Marko Danilović zauzeo drugo mesto, a Đorđe Đurić treće, što je ohrabrujuće pred Trku kroz Srbiju, koja se održava od 9. do 12. septembra.

1. etapa Požarevac – Mionica 156 km

2. etapa Mionica – Čačak 155 km

3. etapa Čačak – Prijepolje 146 km

4. etapa Prijepolje – Čačak 146 km   

 

Foto: Biciklistički savez Srbije

facebook