Rekord u Somboru - nastavljena Venera CX kids serija biciklističkih trka

30. septembar 2022. 

venerabike cx kids biciklisticki klub sombor  

venera bike

Nastavljena je sezona prvog izdanja Venera CX kids serije koju organizuje Biciklistički klub Sombor uz generalnog sponzora Venerabike.

Posle dve prolećne trke, održane u aprilu i maju, najmlađi zaljubljenici u dvotočkaše nastavili su sa takmičenjem 25. septembra, kada je na programu bila treća.

venerabike cx kids biciklisticki klub sombor

Lepa slika po sunčanom danu viđena je na lokaciji teniskih terena Žak, gde se na ciklo krosu okupilo 82 deteta u pet trka, što je rekord po broju učesnika. Na prethodnoj trci bilo ih je 65.

Biciklisti su vozili kružnom stazom od 600 metara, ali svaki uzrast odgovarajuću dužinu.

venerabike cx kids biciklisticki klub sombor

Cilj Venera CX kids lige u kojoj se deca uzrasta od četiri do 14 godina trkaju na pet događaja, koji se boduju, a poslednji će biti i finale na kom će se proglasitii pobednici u pet kategorija, jeste da se što više najmlađih upozna sa biciklizmom na različitim podlogama, zavoli ga, oseti kako je to učestvovati na trci i nastavi da vozi, bilo takmičarski ili rekreativno.

POVEZANE VESTI:

Prava stvar: Počela serija Venera CX kids trka u Somboru

Dušan Kalaba pobednik prvog izdanja Sever GP

venerabike cx kids biciklisticki klub sombor

Prva ciklo kros trka održana je u somborskom parku “Ivo Lola Ribar” na kružnoj stazi od 700 m. Potom je u sklopu Trofeja Sombora organizovana druga, drumska, u kojoj su deca imala priliku da provozaju promotivni krug od 1,2 km po stazi na kojoj su potom startovali licencirani takmičari.

venerabike cx kids biciklisticki klub sombor

Pripremite bicikle i kacige, jer su preostale još dve trke – 16. oktobra i 27. novembra i potom sledi proglašenje pobednika.

 

Foto: BK Sombor/Budimir Jevtić

facebook