SJAJNE VESTI: Prvi Wild Bear MTB stage race na Tari (9-11. septembar)

31. mart 2022. 

wild bear mtb stage race tara timska etapna mtb trka tri strane kopaonika 

facebook

Koliko će se samo biciklisti i ljubitelji dvotočkaša i prirode obradovati novoj i jedinoj timskoj, etapnoj MTB trci u Srbiji ove godine – Wild Bear MTB stage race na Tari od 9. do 11. septembra smiley

Za ove sjajne vesti krivac je Sportsko udruženje „Na sve strane“ koje je u saradnji sa Turističkom organizacijom „Tara–Drina“ i Nacionalnim parkom „Tara“ odlučilo da spektakularni događaj organizuje na predelu izuzetne prirodne lepote, atraktivnom u svakom pogledu, pa i za trodnevnu vožnju kojom će se, bez ikakve sumnje, oduševiti svi koji se opredele da okrenu pedale za pet meseci. Ovo je sasvim dovoljno vremena da se u kalendaru rezerviše pomenuti termin za produženi vikend, pun raznih aktivnosti.

Krajolici Nacionalnog parka „Tara“ nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i upravo su zbog toga idealni za manifestaciju, koja osim glavne MTB stage trke, nudi još mnoštvo mogućnosti i sadržaja da se tokom tri dana ispuni svaki slobodan trenutak.

wild bear mtb stage race tara timska etapna mtb trka na tari tri strane kopaonika

Kada je reč o Wild Bear MTB stage race, portal "3 čuke" pruža vam neke od osnovnih informacija, kako biste znali šta vas čeka od 9. do 11. septembra na našoj planinskoj lepotici.

Etape 

Trka će imati tri etape, a start i cilj svake je na Mitrovcu. Ići će se u pravcu Predovog krsta, Zaovinskog jezera i Kaluđerskih bara.

1. Prvi, uvodni dan (petak) rezervisan je za hvatanje zaleta u smislu da kilometraža neće biti toliko zahtevna.

2. Drugog, glavnog dana (subota) na redu je najteža i najduža etapa.

3. Trećeg, poslednjeg dana (nedelja) na programu je kraća, više tehnička etapa, za kraj.

 

Trka je timska i svako će moći da učestvuje sa dva člana, bilo muška, ženska ili u kombinaciji. Idealna je za iskusne profesionalce, ali je namenjena i svim ljubiteljima biciklizma, prirode i avantura. Pobednike očekuju novčani nagradni fond i brojne robne nagrade.

Prijave će biti otvorene početkom aprila na sajtu prijavazatrku.rs, o čemu ćemo vas u dogledno vreme obavestiti.

S obzirom na to da je Sportsko udruženje „Na sve strane“ poznato po realizaciji fantastičnog i sada već tradicionalnog MTB maratona „Tri strane Kopaonika“ ono što može da se očekuje na Tari od istog organizatora jeste podjednako izazovna avantura, nezaboravne vožnje, nalet adrenalina, sjajan provod i druženje.

Propratne aktivnosti

Čari ovog bisera prirode i njegove okoline su brojne, pa je samim tim organizator osmislio i još mnoštvo dodatnih aktivnosti, u kojim će učesnici trke, njihovi pratioci i ostali posetioci moći da uživaju.

- kajak na Drini 

- vožnja brodom "Grizzly" kanjonom Drine do Višegrada

- poseta Mokroj Gori 

- šetnje do mnogobrojnih vidikovaca 

- uživanje u nacionalnim gurmanskim specijalitetima 

- i još mnogo toga je u planu...

Mogućnosti su velike, a na vama je da rezervišete dolazak na Taru i izaberete neku od njih.

Za sada smo vam doneli ove informacije, što je za početak dovoljno da vas zaintrigiramo i stavimo vam do znanja da planirate od 9. do 11. septembra nezaboravan boravak na Tari.

 

Foto: Wild Bear 

facebook