Serbia Epic: Trkama oko Čačalice i na Košutnjaku do olimpijskih bodova

21. april 2023. 

serbia epic series biciklizam 

venera bike

Nakon veoma atraktivnih, međunarodnih biciklističkih trka održanih na Andrevlju i Petrovaradinskoj tvrđavi, Serbia Epic nastavlja se u Požarevcu 22. aprila, gde će ekskluzivno, prvi put biti održana UCI međunarodna MTB trka.

Koncept Serbia Epic trka zvanično je predstavljen 15. marta upravo u Požarevcu, u zdanju Gradske kuće.

Atrakcija međunarodnog planinskog biciklizma prvi put stiže u Požarevac, a s obzirom na to da su u pitanju UCI trke koje su kvalifikacione za Olimpijske igre, očekuje se veliki broj stranih biciklista. Pored trka za profesionalne bicikliste, organizuju se i one za Kup Srbije, a posebna pažnja poklonjena je najmlađima koji će imati priliku da se oprobaju u GurGur trci sa animatorima.

serbia epic series

Serbia Epic obeležiće i dodatni sadržaji, te će kvalifikacione trke biti začinjene muzičkim koncertom Renata Henca, ali i specijalnim takmičenjima za decu koje je osmislila Maša Kuprešanin, osnivačica sportskog udruženja Survajzveri.

Satnica

11:00 Start trke za Kup Srbije

12:00 Svečano otvaranje na bini u centru Požarevca

13.20 UCI trka oko parka Čačalica

14:00 Trka guralica - Gradski park

15.30 Proglašenje pobednika

15:45 Izvlačenje tombole 2 Capriolo bicikla

16:00 Muzički program – Renato Henc

 

Trka humanirarnog karaktera na Košutnjaku u Beogradu održaće se 23. aprila. Salcano Tursko – srpski kup prijateljstva ove godine, pored izvrsne trke u kojoj će učestvovati više od 250 biciklista, ima cilj da pomogne žrtvama zemljotresa koji je pogodio Tursku 6. februara ove godine. Članovi Biciklističkog kluba iz Mardina, grada koji je pretrpeo veliku štetu od zemljotresa biće gosti Kupa u Srbiji uz obezbeđen smeštaj, prevoz i hranu.

Serbia Epic serija biće aktuelna i tokom leta, te će 8. jula takmičari imati priliku da učestvuju u C2 trci na izazovnim stazama Stare planine i obezbede nove bodove za Olimpijske igre.

serbia epic series

Za svakog takmičara posadi se jedno drvo

Biciklistički klub Novi Sad ističe da je Serbia Epic nov sportsko turistički proizvod koji za cilj ima razvoj novih destinacija pogodnih za sportski turizam i slanje afirmativne slike o Srbiji zemljama širom sveta. Do sada je potvrđeno učešće takmičara iz mnogih evropskih i zemalja iz regiona kao što su Irska, Austrija, Mađarska, Kazahstan, Grčka, Hrvatska i Slovenija, Bosna I Hercegovica, Crna Gora…

Deo čitave Serbia Epic serije na koji je Biciklistički klub Novi Sad veoma ponosan je održivost koji se ogleda u očuvanju životne sredine. Za svakog sportistu koji bude učestvovao na trkama klub će zasaditi po jedno drvo u novembru 2023. godine, sa željom da u narednih 10 godina bude zasađeno više od 100.000 stabala i da se napravi SERBIA EPIC šuma koja će ostati budućim generacijama.

Serbia Epic seriju podržali su Grad Novi Sad i Grad Požarevac, Opština Knjaževac, Gradska uprava za sport i omladinu, Gradska uprava za kulturu, Gradska uprava za privredu Novog Sada, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Pošta Srbije, Halkbank ad Beograd, ŠKODA, Heineken, Capriolo, Yason, Salcano, Đak sportska oprema, Basak traktor, MediPol univerzitetska bolnica, SIM Novi Sad, Akov, Turska Ambasada u Beogradu, Zepter, Dasigo, Esensa, Color media communications, radio AS FM.

 

 

Foto: Zlatan Prečanica

 

facebook