Sjajna Jelena Erić trijumfovala na trci u Španiji 

5. maj 2022. 

jelena eric movistar team tri cuke 

facebook

Jelena Erić, srpska reprezentativka, biciklistkinja profesionalnog tima Movistar pobedila je  u poslednjoj, trećoj etapi međunarodne trke Vuelta Andaluzija Ruta del Solo (2.1) potvrdivši svetsku klasu.

Naša najbolja biciklistkinja, 26–godišnja Kraljevčanka, u trećoj etapi dugoj 139 kilometara sa više teških uspona, voženoj od Fungeirole do Kastel de la Frontere, imala je najviše snage, pa je na cilj došla visoko podignutih ruku posle dva sata, 19 minuta i 58 sekundi.

Jelena je u prvoj trci u Španiji ove sezone, u generalnom plasmanu odradila lavovski deo posla za klupsku drugaricu, baš kao i ostatak tima, Kubanku Arlenis Sieru koja je tokom sva tri dana nosila žutu majicu, a u trećoj etapi je kroz cilj prošla odmah iza naše vedete. Ovome treba dodati i ekipnu pobedu Movistara.

Erićeva je potvrdila da je ove sezone u formi. Iza nje su dobra izdanja na trkama u Belgiji i prvo učestvovanje na čuvenoj trci Pariz Rube u Francuskoj. Sledeći izazov čeka je već u nedelju, 8. maja kada će ekipa Movistar biti na startnoj listi jednodnevne trke Gran Premio Ciudad de Eibar (1.1) dugoj 111,1 km.

 

Foto: Biciklistički savez Srbije/Movistar Team/Twitter

facebook