Srebro za Lazara Filipovića na trci Svetske serije u Australiji

18. mart 2023. 

lazar filipovic strahinja trakic 

Sjajan početak sezone na međunarodnoj sceni imao je srpski paratriatlonac Lazar Filipović.

Sa pilotom Strahinjom Trakićem osvojio je srebrnu medalju na jakoj trci Svetske serije u Devenportu u Australiji.

Sprint distancu (750 metara plivanja, 20 km vožnje bicikla i 5 km trčanja) naš dvojac prešao je za jedan sat, pet minuta i 48 sekundi.

Srpski tandem je zadovoljan kako je odradio trku u Australiji u kojoj je domaći takmičar Sem Harding osvojio zlato (1:04:30), a Španac Hose Luis Garsija Serano bronzu (1:05:27).

Generalno smo uradili dobru trku. Nakon plivanja smo bili sedmi, ali smo dobrom vožnjom bicikla uspeli da nadoknadimo zaostatak i da krenemo sa vodećima na trčanje. Australijanci su bili brži na tom segmentu od nas, ali smo mi bili ispred posade iz Španije – opisao je trku za 3 čuke Lazar Filipović.

Ovim srebrom došli su do vrednih bodova.

Time smo ostvarili cilj, jer ćemo se ovim bodovima pozicionirati u top 10 na svetskoj rang listi, što će nam omugućiti nesmetan ulazak na trke pred početak kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine – rekao je Strahinja Trakić

Sledeći izazov za srpski tandem je Evropsko prvenstvo u Madridu 4. juna, a potom slede trke u Montrealu i Svonsiju početkom jula, kada kreće i sakupljenje bodova za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

 

Foto: World Triathlon | Delly Carr and David Casalegno - DC Pix

facebook