Stolić ponovo uspešan u Turskoj, Somborci se dobro pokazali 

19. mart 2022. 

mihajlo stolic bk lotus team sombor  

facebook

Junior Mihajlo Stolić uspešno je počeo sezonu i to na istom mestu na kom je načinio prvi korak u prošloj, koja mu je bila i te kako bogata dobrim rezultatima. Član Biciklističkog kluba LotuS team iz Sombora je u Turskoj, na trci Velo Alanya Juniors (2.1) sada osvojio drugo mesto u prvoj etapi na individualnom hronometru, u drugoj, drumskoj je bio peti, što mu je u generalnom plasmanu donelo petu poziciju. Upravo je 18-godišnjem Stoliću ovo 2021. godine bila prva UCI trka u karijeri (tada je bio drugi u generalnom plasmanu).

POVEZANE VESTI: Mladi Mihajlo Stolić želi da nadmaši uspešnu 2021. godinu

Mihajlo Stolić drugi na trci u Turskoj 

Stolić je na hronometru dužine 6,3 kilometara zauzeo drugo mesto pošto je za pobednikom, Amerikancem Artemom Šmitom (Kanibal tim), koji je na cilj stigao za 7:53 minuta, zaostao devet sekundi. Dobro izdanje imao je i Mark Perčić koji je osvojio deveto mesto sa zaostatkom od 27 sekundi za pobednikom.

Drugog dana vožena je drumska deonica, dugačka 101,2 km, u kojoj su biciklisti BK LotuS team-a, takođe, ostvarili zapažene rezultate.  

mihajlo stolic bk lotus team sombor

U Alanji smo na pripremama bili od 8. marta i završnica je bila ova dvodnevna UCI trka. U drumskoj etapi, Stolić je bio u begu prvih 50 kilometara, ali sa nailaskom brda nije uspeo da se održi u vrhu. I on i Perčić su imali pad. Stolić je prošao bez težih posledica, a sumnjamo da je Perčiću naprsla kost lakta, ali da ne prejudiciramo. On je sa takvom povredom uspeo da napravi podvig, dostigne grupu i na kraju zauzme osmo mesto u generalnom plasmanu. Vrhunski rezultat je postigao i Nemanja Marković, koji je bio 18. u drumskoj etapi, a 19. u generalnom plasmanu. Trku je završio i Dario Cigić Parčetić na 54. mestu, tako da smo imali svu četvoricu takmičara u generalnom plasmanu – izanalizirao je učinak članova BK LotuS team, trener Marko Sudarić.  

Sudarić je dodao i da je rezultat Parčetića sjajan s obzirom na to da je on tek stasao za juniorsku konkurenciju i ovo mu je bila prva trka.

Na trci je startovalo 85 biciklista iz 17 timova iz Turske, Srbije, Kazahstana, Azerbejdžana, Mađarske, Indonezije, Iraka, Litvanije, Makedonije, Rumunije, Rusije, Tadžikistana, SAD i Uzbekistana.

 

Foto: BK LotuS team

facebook