Trka kroz Srbiju 2022 - u Požarevcu opet start, možda i prolog ili još jedna etapa

10. novembar 2021. 

biciklisticka trka kroz srbiju pozarevac biciklisticki savez srbije 

facebook

Biciklisti će i sledeće godine, 62. Trku kroz Srbiju startovati u Požarevcu. Delegacija Biciklističkog saveza Srbije, predsednik Radomir Pavlović i potpredsednik Dušan Gojić i Trke kroz Srbiju, organizator Zoran Vukosavljević i generalni sekretar Petar Rokvić, posetili su ovaj grad, u kom je i ove godine bio start.   

Želeli smo da se zahvalimo Požarevcu na svemu što je uradio za našu najveću trku, za srpski biciklizam, ne samo ove godine već i proteklih deset i uručimo prigodne poklone i priznanja – rekao je Petar Rokvić, zahvaljujući se u ime svih članova delegacije, ali i srpskih biciklista gradonačelniku Požarevca Saži Pavloviću, koji ih je i ovog puta srdačno primio sa svojim saradnicima Milanom Jovićem, članom Gradskog veća za sport, omladinu i turizam i Zlatanom Kostićem, predsednikom Sportskog saveza Požarevca.

Kao što je pomenuto, dogovoreno je da sredinom septembra 2022. godine, start međunarodne Trke kroz Srbiju, za koju vlada veliko interesovanje brojnih ekipa koje se već raspituju za učešće, ponovo bude u Požarevcu.

biciklisticka trka kroz srbiju pozarevac biciklisticki savez srbije

Čelnici Požarevca, ali i mi smo zainteresovani da se ta saradnja proširi. Zato razmišljamo da u Požarevcu osim svečanog otvaranja trke, starta prve etape, napravimo ili prolog ili možda još jednu etapu. Videćemo – poručio je Petar Rokvić, generalni sekretar Trke kroz Srbiju.

POVEZANE VESTI: Trka kroz Srbiju u znaku Divnića i Kalabe, Gube pobednik

Požarevac je ove godine, 8. septembra bio domaćin biciklistima iz 22 zemlje Evrope, Azije, Afrike, Australije, Amerike, koji su na spektakularno organizovanoj ceremoniji otvaranja trke i svečanom defileu pozdravili brojne Požarevljane u centru grada. Trku je tada otvorio pomoćnik ministra za sport i omladinu Srbije Darko Udovičić. Nakon boravka u biseru srpskog turizma i kulture Viminacijumu, 126 vozača dan kasnije krenulo je u nadmetanje u prvoj etapi do Mionice.

Mi smo, verujem sa punim pravom, proglašeni za domaćina decenije kada je u pitanju Trka kroz Srbiju – rekao je tada  gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović, pozdravljajući sve učesnike.

 

Foto: Biciklistički savez Srbije

facebook