Vršački akvatlon: Vladimir Danko i Iva Đukić prvaci Srbije

14. avgust 2022. 

vrsacki akvatlon 

Treći put je Prvenstvo Srbije u akvatlonu održano u Vršcu u organizaciji tamošnjeg Triatlon kluba Achilles.

Od 2020. godine na lokaciji gradskog jezera uspešno se održava državni šampionat u disciplini 1000 metara plivanja i 5.200 metara trčanja u glavnoj trci Vršačkog akvatlona.

Plivalo se dva kruga od 500 metara, dok se trčalo oko jezera šest krugova (1 – 870 m) stazom koja je pokrivena novim asfaltom, bez “mrtvih” okreta.

vrsacki akvatlon

Novosađanin Vladimir Danko (Triogy racing team) odbranio je titulu državnog prvaka. On se i na prvom izdanju Vršačkog akvatlona okitio medaljom, ali srebrnom. Sada je trku završio za 34 minuta i 16 sekundi, pa je ponovio uspeh iz 2021. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Vršački akvatlon - trka na koju se rado vraća

Za nešto više od minut na cilj je stigao Pančevac Bogdan Jelača, inače mlađi junior (TK Tamiš) pošto je štopericu zaustavio na 35:30. Pobedničko postolje upotpunio je Nikola Medan (11tri, Beograd) rezultatom 37:21.

vrsacki akvatlon

S druge strane, u ženskoj konkurenciji Iva Đukić (Sporticus, Beograd) prvi put je slavila u ovom gradu. Stazu je prešla za 37:31.

Lana Gavrilović, juniorka (STU Sava, Sremska Mitrovica) postala je vicešampionka vremenom 37:46, dok je Natalija Šešlija (Triogy racing team) takođe, juniorka, osvojila treće mesto – 40:16.

 

Ostali rezultati po kategorijama mogu se naći na ovom LINKU.

 

Foto: TK Achilles

facebook