60. Trka kroz Srbiju: Rajoviću etapa, Haring pobednik

03. septembar 2020.

 Dusan Rajovic Trka kroz Srbiju  

facebook

Slovak Martin Haring (Dukla Banska Bistrica) jeste pobednik jubilarne 60. Trke kroz Srbiju koja je završena u Novom Sadu na platou ispred Spensa, ali je finiš trodnevnog karavana protekao u znaku srpskog aduta Dušana Rajovića.

U uzbudljivom sprintu kroz ulice Srpske Atine naš reprezentativac trijumfovao je u trećoj etapi, koja je vožena od Zrenjanina u dužini od 120 kilometara. Rajović je tu trasu prešao za dva sata, dva minuta i 48 sekundi i na opštu radost, kako svoju, tako i navijača, pobednički je protutnjao kroz cilj.

Izmaklo mu je treće mesto u generalnom plasmanu, ali je i trijumf u etapi bio dovoljno dobar razlog za zadovoljstvo.

Ekipa je odradila odličan posao. Stevan Klisurić je bio u begu napred, posle toga smo imali dobar posao od jedne strane ekipe koja me je provela do najbolje pozicije za sprint, a potom su isto uradili i naši Đorđe Đurić i Dušan Kalaba, koji je bio četvrti u etapi i njihovom zaslugom smo i došli do ove pobede. Ovo je dobar rezultat kako za mene, tako i za ekipu i pobeda je važna za našu motivaciju za trke koje nas očekuju – prokomentarisao je Rajović

Ostaje žal, naravno, za plasmanom u generalnom poretku, ali danak je uzela druga etapa.

U prvoj sam do Zlatibora stigao sa malim zaostatkom. Kada je reč o drugoj, bio sam napred sam sa desetoricom takmičara, koji su me skroz zatvorili i radili su protiv mene. U Novom Sadu smo išli na pobedu i drago mi je što smo uspeli u tome – sumirao je utiske sa Trke kroz Srbiju Dušan Rajović.

Pobednik Haring je do slavlja stigao tako što je ukupno 450 kilometara trase koja je počela u Istočnom Sarajevu i preko Zlatibora, Mionice, Požarevca, Beograda i Zrenjanina završila se u Novom Sadu, prešao za devet sati, 38 minuta i 36 sekundi.

Njemu je žutu majicu i pehar uručio pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez. Drugo mesto pripalo je Hajmeu Kastrilju iz Španije, dok je treći bio Poljak Emanuel Pijaskovi.

Bela majica za najboljeg mladog vozača do 23 godine pripala je Špancu Rožeru Adriji, dok je titulu najboljeg drumskog bicikliste poneo Jakub Kačmarek iz Poljske. 

Foto: 3 čuke 

facebook