Akcija Pančevaca: Paklenih 500 km po Banatu

07. septembar 2020.

 biciklizam tri strane kopaonika 

facebook

Ljubiteljima biciklizma i triatlona dovoljno je samo zagolicati maštu i već imate ekipu koja će vam se pridružiti u nesvakidašnjem izazovu.

Upravo je kombinacija tih sportista odradila zanimljivu akciju nazvanu “Banat 500” koju je osmislio naš čuveni triatlonac Vladimir Savić iz Pančeva. On je sa svojim prijateljima prešao trasu od 500 kilometra po obodu ovog dela Vojvodine.

Krenuli smo oko pola jedan ujutru iz Pančeva i noćna vožnja je bila fenomenalna, još kada ste sa ekipom, doživljaj je lepši. Na 200. kilometru nam se pridružila podrška, tako da smo imali i pratnju kombija sa svim potrebnim stvarima do kraja, koji je, takođe bio u Pančevu. Vožnju smo počeli tokom noći kako nas ne bi uhvatio drugi mrak. Završili smo u 20 časova, tako da smo samo nekih 15–20 minuta vozili po mraku, ali već smo bili na našem poznatom terenu – objasnio je Savić kako je protekao ovaj izazov.

Vreme je poslužilo bicikliste tog dana i što je najvažnije, nisu imali nijedan peh, kvar na biciklu ili nezgodu. Sve je proteklo savršeno.

Unapred smo znali da ćemo veću pauzu praviti u Vršcu, posle je sve išlo spontano. Duži odmor smo imali na 200. kilometru, pa potom na 350. i 425, a posle smo rešili da stajemo na svakih 30–40 kilometara – opisao je Savić putanju, koja je išla preko Bele Crkve, Vršca, skroz do Kikinde, Kanjiže, Zrenjanina.

U nedostatku sportskih manifestacija zbog koronavirusa, odlučili smo da organizujemo ovu, koja je nama poslužila kao malo veći trening, ali je opet bila nesvakidašnja i svi su uživali. Upravo zbog propisanih mera Kriznog štaba, nismo želeli da bude masovna, pa smo je odradili u manjem krugu poznanika – zaključio je Vladimir Savić.

ZADOVOLJNI UČESNICI

U akciji je učesvovalo njih 15, a Savić je sa još petoricom odvezao svih 500 kilometra. To su Marjan Lukić, Damir Andrić, Miloš Matić, Marjan Marjanović i Danijel Ulijan. Mihajlo Novakov je odvozao 400 km, a 100 manje su odradili Aleksandar Prešern, Srđan Stojkov, Nikola Vincer, Ivan Bon, Petar Ivačković, Vladimir Stojsavljević, Danilo Jovanović i Miloš B. Matić. Zoran Bunčić im se pridružio na jednom delu staze i odvezao je 100 km.

(Foto: Privatna arhiva)

facebook