Događaj koji se ne propušta - 2. kolo Vojvođanske treking lige na Vršačkim planinama

15. mart 2023. 

vojvodjanska treking liga vrsacke planine 

Davno beše Šidski novogodišnji maraton kada je počela ovogodišnja Vojvođanska treking liga, ali pred vratima je drugo kolo i to na atraktivnom terenu – Vršačkim planinama.

Nećemo prestati da vas pozivamo i nagovaramo da se priključite ovim manifestacijama, jer su idealne za aktivni boravak u prirodi za svakoga, bez obzira na uzrast i nivo forme, jer pored onih koji će da izaberu jednu od tri staze i pretrče ih, tu su i oni koji će da uživaju u svom tempu, šetajući i lagano će proći od starta do cilja.

Zato rezervišite 18. mart, što je ova subota pred nama, za lep ugođaj na Vršačkom bregu.

Organizatori, Komisija za planinarski treking Planinarskog saveza Vojvodine, Vršački atletski klub, PSD Poštar Novi Sad i Crveni krst Vršac, odradili su odličan posao u pripremanju i markiranju staze.

Pred vama su:

Mala staza – 16,6 km (uspon 729 m)

Srednja staza – 26,4 km (1216 m)

Velika staza – 31 km (1525 m)

EVO I SVIH DODATNIH INFORMACIJA I LINKOVA

Datum: subota 18. mart 2023. godine

Mesto održavanja: Vršačke planine

Start/cilj: Dom Crvenog krsta Vršca

Program:

07:00 – 09:30 Prijava učesnika

09:45 Svečano otvaranje

10:00 Start takmičenja

18:00 Završetak manifestacije (vremenski limit najduže staze)

Staze:

Mala staza: dužina 16,6 km; uspon 729 m; vremenski limit 5 sati i 30 min.; broj bodova 39

Trasa: start-KT1-KT3-KT7-KT8-cilj

Srednja staza: dužina 26,4 km; uspon 1216 m; vremenski limit 7 sati i 30 min.; broj bodova 64 Trasa:        start-KT1-KT2-KT3-KT4-KT5-KT7-KT8-cilj

Velika staza: dužina 31,0 km; uspon 1525 m; vremenski limit 8 sati i 00 min.; broj bodova 77

Trasa: Start - KT1 - KT2 - KT3 - KT4 - KT5 - KT6 - Revizija - KT7 - KT8 - Cilj

Napomena: KT2 Đakov vrh i Revizija su bez posade, tako da učesnici moraju sami da perforiraju svoje takmičarske kartone.

 

PRIJAVA

Link za elektronsku prijavu: shorturl.at/ksHQ5

Link za proveru statusa prijave: shorturl.at/jyVZ9

Rok: petak 17.3.2023. do 12 časova.

Trekovi i mapa na linku: shorturl.at/aqSX7

Napomena: Popunjen i potpisan prijavni obrazac, za nove takmičare, se može poslati i putem mejla na adresu: vtl.direktor@gmail.com

Prednost prilikom preuzimanja startnog materijala će imati ekipe i pojedinci koji su izvršili prijavljivanje elektronskim putem.

Kotizacija:

Za unapred prijavljene učesnike elektronskim putem, kotizacija iznosi 500 din. Kotizacije su oslobođeni takmičari do 18 godina starosti (rođeni 2005. i mlađi). Prilikom prijave posebno naznačiti takmičare koji su oslobođeni plaćanja kotizacije.

Za takmičare koji se prijavljuju na dan takmičenja, na startnom mestu, u periodu od 07:00 – 09:30, kotizacija je 800 din.

Svaki takmičar dobija mapu staza na učesničkom kartonu, koji overava na kontrolnim tačkama i reviziji.

Nagrade:        

Svi učesnici, koji prođu jednu od tri ponuđene staze, dobijaju finišerski bedž, a posebno će se nagraditi medaljama, po troje prvoplasiranih u kategorijama:

- juniori, mala i srednjastaza,

- juniorke, mala i srednjastaza,

- seniori, za sve tri staze,

- seniorke, za sve tri staze,

- veterani, za sve tri staze,

- veteranke, za sve tri staze.

Medalje se dodeljuju prema pristizanju dovoljnog broja takmičara i učesnika, okvirno: mala staza u 14:00, srednja staza u 15:00 i velika staza u 16:00 časova.

Napomene:

• Teren je ocedit i u slučaju kiše stvara se mala količina blata, na retkim mestima.

• Svi takmičari učestvuju na sopstvenu odgovornost u odnosu na svoje psihofizičke sposobnosti i zdravstveno stanje.

• Preporuka organizatora za sve učesnike, a posebno one koji izaberu najdužu stazu, je da ponesu čeonu ili neku drugu lampu, zbog mogućnosti da obdanica prođe pre nego što stignete na cilj.

• Svaki učesnik je dužan da se pridržava Pravilnika o takmičenju u planinarskom trekingu, mera zaštite, planinarske etike i uputstava organizatora.

• Smeće ne bacajte u prirodu već ga nosite sa sobom i odložite na mesta koja su predviđena za tu svrhu. Čuvajte prirodu i budite ekološki savesni i odgovorni.

• Nosite svoje posude za vodu. Na okrepnim mestima neće biti vode u flašicama, već možete dolivati u sopstvene iz balona.

• Okrepe će biti na 7 pozicija (mapa), na Velikoj poljani (KT5) samo za one koji se vraćaju velikom stazom sa Guduričkog vrha, na Trouglu (KT7) samo za malu stazu, a kod Šumareve kuće (KT8) u povratku sa sve tri staze.

Obrok na cilju: Planinarski pasulj, kupus salata i hleb po ceni od 500 din, u restoranu CKV, gde će biti i pića po izboru. Bonovi će se kupovati na prijavnom mestu takmičenja.

Smeštaj: Ko želi da dođe dan pre takmičenja, moguće re rezervisati noćenje u objektu Doma Crvenog krsta na telefon 013.838.656 ili 069.58.67.949 (Suzana Cvetanović) ili putem mejla crvenikrstodmaraliste@gmail.com, po ceni od 1.000 din.

Dom je obezbedio najbolje uslove i za rad administrativnog dela organizacije, prostor za presvlačenje i ostavljanje stvari, toalete i restoran.

Dolazak do startnog mesta: Od centra Vršca do Doma Crvenog krsta se dolazi ulicom Dimitrija Tucovića, pa putem za selo Mesić, do skretanja u levo za Vršački breg (oko 1,5 km od izlaza iz grada).

Autobusi i kombi vozila, po izlasku putnika kod Doma Crvenog krsta, moraju se obavezno vratiti do velikog parkinga, na platou kod kafane „Slaviša“, na oko 2,1 km pre Doma Crvenog krsta, a automobile možete ostaviti na parkingu kod Info-centra TOV, koji je oko 800 m pre Doma Crvenog krsta, ili drugde.

Malo parkiralište kod samog doma je samo za vozila organizatora događaja.

Osoba za kontakt (Direktor VTL):

Malešević Nenad 0603994795 (posle 16 časova svakog radnog dana),

e-mail: vtl.direktor@gmail.com, messenger: facebook profil Malešević Nenad

treking liga vojvodine

treking liga srbije

 

Foto: Vojvođanska treking liga

 

facebook