Epske trke za olimpijske bodove počinju na Andrevlju

23. mart 2023. 

serbia epic series 

venera bike

Koliko će trke Serbia Epic serije biti značajan i velik događaj svedoči i početak ovog ciklusa, na kom će se nadmetati biciklisti iz 18 zemalja na prve tri koje se od 24. do 26. marta održavaju na olimpijskoj stazi fruškogorskog Andrevlja oko hotela Ceptor.

U organizaciji Serbia Epic-a i Biciklističkog kluba Novi Sad sve trke donose vredne bodove za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine i u skladu s tim će i na startnim listama biti velika imena i jaka konkurencija.

U petak je na programu trka Yason C3 (16 časova), u subotu Đak sport Andrevlje XCO i u nedelju Andrevlje XCO C1 (start obe je u 12 časova)

Prijavljeni takmičari na Andrevlje dolaze iz Irske, Mađarske, Crne Gore, Švajcarske, Norveške, Srbije, Rumunije, Izraela, Austrije, Slovačke, Poljske, Ukrajine, Kazahstana, Gruzije, Italije, Belgije, Česke i Bosne i Hercegovine.

Trka će biti dostupna i publici, jer će ulaz biti slobodan, pa su organizatori pozvali sve ljubitelje sporta na Andrevlje da prate 60 biciklista koji će biti u prilici da osvoje 60 bodova za Olimpijske igre. Ovaj epski vikend na Andrevlju donosi ukupno 130 bodova pobednicima, pa se pripremite na pravi adrenalinski doživljaj.  

Učestvuje jedna od najuspešnijih biciklistkinja

Pored brojnih uspešnih biciklista koji će učestvovati u sve tri trke, za olimpijske bodove voziće i jedna od najuspešnijih biciklistkinja sveta, Eva Lehner, pobednica Svetskog kupa, ovenčana zlatnim i srebrnim medaljama na brojnim istaknutim svetskim i evropskim takmičenjima i učesnica Olimpijskih igara u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine.  

serbia epic series srbija epik serija biciklisticki klub novi sad

Nedugo posle ovog uzbudljivog vikenda na Andrevlju, serija se nastavlja na najatraktivnijoj evropskoj lokaciji, Petrovaradinskoj tvrđavi, na Pošta Srbije Petrovaradin Fortress bike festivalu od 15. do 16. aprila.

Zatim se manifestacija seli u Požarevac od 21. do 22. aprila, gde će ekskluzivno, prvi put biti održana UCI međunarodna MTB trka, dok je završnica Serbia Epic-a zakazana za 23. april uz Salcano Tursko-Srpski kup prijateljstva na Košutnjaku u Beogradu.

 

Zanimljiv prateći program

Za kraj Pošta Srbije Petrovaradin Fortress bike festivala organizovan je koncert Tijane Bogićević, jedne od najpoznatijih pop pevačica u Srbiji i nekadašnje predstavnice Srbije na Evroviziji. Muzički program upotpuniće i poznati novosadski duo “Braća Krstić”, kao i DJWD 87-Darko Vajs.

serbia epic series

Serbia Epic serija – slika Srbije i očuvanje životne sredine

Biciklistički klub Novi Sad ističe da je Serbia EPIC nov sportsko-turistički proizvod čiji je cilj razvoj novih destinacija pogodnih za sportski turizam i slanje afirmativne slike o Srbiji širom sveta. Deo čitave Serbia EPIC serije na koji je BK Novi Sad veoma ponosan je održivost koji se ogleda u očuvanju životne sredine.

Za svakog sportistu koji bude učestvovao na trkama klub će zasaditi po jedno drvo u novembru 2023. godine, sa željom da u narednih 10 godina bude zasađeno više od 100.000 stabala kako bi se napravila SERBIA EPIC šuma koja će ostati budućim generacijama.

Serbia Epic seriju podržali su Grad Novi Sad i Grad Požarevac, Gradska uprava za sport i omladinu, Gradska uprava za kulturu, Gradska uprava za privredu Novog Sada, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Pošta Srbije, Halkbank ad Beograd, Capriolo, Yason, Salcano, Đak sportska oprema, Akov, Turska Ambasada u Beogradu, Zepter, Dasigo, Esensa, Color media communications, radio AS FM.

 

 

Foto: 3 čuke

 

facebook