Evropski početak sezone Ive Pavlović i Lane Gavrilović 

16. april 2022. 

lana gavrilovic iva pavlovic triatlon  

facebook

Mlade triatlonke Srbije Iva Pavlović i Lana Gavrilović uspešno su počele sezonu na trci Evropskog juniorskog kupa u Turskoj. U gradu Mersinu nadmetale su se sa takmičarkama iz Mađarske, Portugalije, Švajcarske, Ukrajine, Rumunije, Moldavije, Kazahstana i Turske.

Kragujevčanka Iva osvojila je šesto mesto pošto je sprint trku završila za jedan sat, sedam minuta i šest sekundi (750 m plivanje – 10:37, 20 km bicikl – 34:28, 5 km trčanje – 20:46). Lana Gavrilović iz Sremske Mitrovice, našla se dve pozicije iza, a stazu je prešla za 1:07:35 (plivanje – 9:52, bicikl – 33:54, trčanje – 22:29).

One su u Turskoj bile sa trenerima Markom Pavlovićem i Aleksandrom Gavrilovićem.

Zadovoljni smo kako su devojke odradile trku. Bila je nešto veća vrućina, pa su se takmičarke malo više namučile, ali u suštini, sve je prošlo kako treba. Format je bio za malo starije triatlonke, pa su Iva i Lana bile među mlađima u konkurenciji juniorki. Za četiri sedmice u Italiji nas čeka distanca za koju se i spremamo, koja će biti na Evropskom prvenstvu ove sezone, a to je super sprint – javio je iz Turske za “3 čuke” Marko Pavlović.

lana gavrilovic iva pavlovic triatlon tri cuke

Lana Gavrilović i Iva Pavlović su od prošle godine uvrštene u reprezentativni program u smislu ciklusa zimskih i letnjih priprema. Tako da su i sada, početkom 2022. bile u toplijim krajevima. Iva je sa trenerom Markom bila tri sedmice u turskoj Alanji, a potom su im se Lana i Aleksandar Gavrilović pridružili u Puli, gde su proveli isti period. U suštini, sve je odrađeno po planu i naše uzdanice spremne dočekuju mnoge trke koje su u kalendaru.

Ovom četvercu se u Turskoj tokom trke Evropskog juniorskog kupa pridružila i Ljudmila Medan iz Pančeva, koja je tu bila u ulozi trenera Development tima Evropskog triatlona, kog čine seniori i seniorke iz različitih zemalja. Medan je inače do sada jedini predstavnik Srbije na Olimpijskim igrama, jer je prošle godine u Tokiju bila deo sudijskog tima.

lana gavrilovic iva pavlovic triatlon tri cuke ljudmila medan

 

Foto: Privatna arhiva

facebook