Finale Venera CX kids serije - mladi dvotočkaši zablistali u Somboru

15. decembar 2022. 

venerabike cx kids biciklisticki klub sombor  

venera bike

Sjajna serija dečjih trka Venera CX kids završena je četvrtom, finalnom trkom u Somboru.

Biciklistički klub Sombor je kao organizator i ovaj put bio na visini zadatka te je napravio odličnu sportsku manifestaciju na samom početku zime.

Pored hladnog i tmurnog dana na startu ovog zanimljivog takmičenja namenjenog deci predškolskog uzrasta i osnovcima našlo se pedesetak mališana. Staza je bila kružna, većinom po šumskom tlu, sa preprekama karakterističnim za ciklo kros trke. Mnoštvo publike je bodrilo svoje miljenike na svim modelima i veličinama bicikala.

Vožene su četiri trke, a bogat nagradni fond bio je mamac za ozbiljan broj učesnika. Patrneri su pored Venera Bike i prodavnice Meksiko iz Sombora koji su donirali četiri bicikla za tambolu bili i Grad Sombor te veliki broj manjih firmi iz ovog grada.

Ovo je prva sezona u kojoj smo se odlučili za jedan ovakav ciklus biciklističkih trka namenjenih deci koja se ne bave biciklizmom, nego bicikl koriste kao prevozno sredsvo ili za rekreaciju. Odziv nas je prijatno iznenadio jer smo kroz sezonu imali skoro stotinak vozača u više kategorija. Pojedini takmičari su nastupali na većini trka iz ciklusa što nam govori da su pratili dešavanja na stazi, ali i van nje, te se borili do zadnje trke za pobedu u ciklusu. Nama ostaje da se zahvalimo svim prijateljima koji su bili uz nas i pomogli da sprovedemo sve zamišljeno u delo. Gužva na današnjoj, ali i predhodnim trkama nama je  naj bolji pokazatelj da radimo dobru stvar – rekao je Robert Marton, predsednik BK Sombor.

Sledeće godine se nastavlja sa ovim vidom propularizacije biciklizma na ovim prostorima.

Tri dečje trke biće raspoređene kroz celu sezonu, ali će BKS svakako raditi i na drugim projektima. Početkom juna planiramo realizaciju trećeg izdanja gravel i MTB manifestacije “Oko Sombora” koja je dužine oko 200 kilometara, a staza većinom ide van asfalta u široj okolini Sombora. Ove godine smo imali 32 takmičara na startu ove zanimljive manifestacije, a svi su bili oduševljeni prelepom prirodom Gornjeg Podunvlja i okoline Sombora. Za avgust planiramo svojevrsni biciklistički “monstrum” od trke. U pitanju je 24 časovno takmičenje za gravel i MTB bicikliste. To nam je pilot projekat na kome ćemo raditi vrlo brzo te će na fejsbuk profilu BK Sombor uskoro ići vise informacija za ovo iscrpljujuće biciklističko takmičenje – otkrio je Marton.  

 

Foto: BK Sombor/Budimir Jevtić, Venera bike

 

facebook