Hladna voda nije problem - održan Viminacium Neo Swim II

09. maj 2021.

 viminacium neo swim ii kostolac tri swim pozarevac daljinsko plivanje na otvorenom 

facebook

Početak maja nije baš period kada većina ljudi razmišlja o plivanju van zatvorenog bazena, ali ima onih koje nije pokolebao ni tračak sumnje u vezi sa tim da li će uskočiti u Dunav u Kostolcu gde je temperatura vode bila 15 stepeni Celzijusovih.  

Takvih je bilo desetoro i svi su uspešno završili drugu trku Viminacium Neo Swim u organizaciji Plivačkog kluba Tri Swim iz Požarevca, kojom je zvanično kod nas počela sezona plivanja na otvorenim vodama.nn

Prvi događaj iz kalendara Saveza za daljinsko – maratonsko i master plivanje Srbije, ujedno je i prvi u našoj zemlji organizovan van letnje sezone, pa je samim tim učesnicima bilo preporučeno da se takmiče u neoprenskim odelima na dužoj distanci od 3,3 km, dok su oni na 1 km bili bez odela.

Pobednici na deonici od 3,3 km Boro Fermanović i Bojana Fermanović, iz subotičkog kluba Spartak Prozivka ipak su plivali bez odela. Njima nije smetala ni temperatura vode, ni jak vetar. Boro je na cilj stigao za 45 minuta i 42 sekunde, a članovi novosadskog kluba Koloseum Dejan Stević i Igor Radoš bili su drugi, odnosno treći.

Bojani se na pobedničkom postolju pridružila uzdanica kluba „Tri Swim“ Vanja Rajčić iz Kostolca (1:08:43).

Na istom mestu plivači i plivačice okupiće se 20. juna na drugom događaju, Viminacium Open Water II na kom će biti trke na 3,3 km i 1,1 km.

U međuvremenu, letnja sezona plivanja na otvorenom počinje 19. juna takmičenjem u Somboru pod nazivom Prva trka 1889. 

Foto: PHOTOKOSTOLAC/Tri Swim Facebook

facebook