Pola sata CX blata - počeo 31. Dunavski kup ciklo-krosom u Novom Sadu

6. mart 2023. 

dunavski kup bk elite novi sad 

venera bike

Tradicionalnim ciklo-krosom zavrtele su se pedale na 31. izdanju Dunavskog kupa, međunarodne biciklističke manifestacije, koja će ove sezone imati 11 trka u devet mesta.

U naselju Šangaj, nadomak Novog Sada, održan je Dunavski ciklo-kros u organizaciji Biciklističkog kluba Elite iz Srpske Atine.

Na zanimljivoj stazi, u najavi opisanoj kao “pola sata CX blata”, na kojoj je jedan krug bio dužine 1,3 km, učestvovalo je 30 takmičara iz klubova: BN Cycling team - Bijeljina (BiH), Sokol-Cestorad - Vinkovci (Hrvatska), Aggressive - Ruma, Jednota - Šid, Vojvodina - Novi Sad, Dubl - Novi Sad i kluba domaćina.

dunavski kup bk elite novi sad

Najbrže na Dunavskom ciklo-krosu dužine 10,4 km bile su članice kluba Elite. Najviše mesto pobedničkog postolja obezbedila je Agota Ferenc, drugo je zauzela Katarina Marinac, a treće Andrea Čupković Jerinić.

U konkurenciji muškaraca “u Elitovom sendviču” našao se gost iz Bijeljine, Dragiša Jović (BN Cycling team) osvojivši drugu poziciju, dok je Đerđ Borši bio najbrži, a Milan Ignjić je treći prošao kroz cilj.

POVEZANE VESTI:

Dunavski kup 2023 - objavljen kalendar, čeka vas 11 trka

JUBILARCI: 30. Dunavski kup - od obične trening trke do tradicije van granica Srbije

U okviru Malog dunavskog kupa, dužine 1,3 km kod devojčica je trijumfovala Aleksandra Razumnaja, a druga je bila njena klupska drugarica iz Elita Sofija Milošev.

I kod dečaka su medalje podeljene “Elitovcima”. Pobedio je Čanad Borši, ispred Armina Biroa i Lea Palatinuša.

dunavski kup bk elite novi sad

Najmlađi učesnik bio devetogodišnji Vukašin Vulić iz novosadske Vojvodine.

Prvom trkom u dugom ciklusu napravljena je lepa uvertira za predstojeće, zanimljive staze, a sledeća je 1. maja u Subotici.

dunavski kup biciklizam biciklisticki klub elite novi sad

 

 

Foto: Katić foto

 

facebook