Praznik trčanja na Paliću u nastavku Serbia Business Run serije 

22. april 2022. 

schneider electric serbia business run subotica palic tri cuke 

facebook

Odlična atmosfera prenela se iz Novog Sada u Suboticu gde je održana druga od četiri poslovne trke Schneider Electric Serbia Business Run serije ove godine. Na stazi pored Palićkog jezera više od hiljadu zaposlenih iz 100 kompanija, koje posluju na području Subotice i šire, uživalo je u još jednom nadmetanju na 5 km, ali i lepom druženju i žurci nakon trčanja četvrtkom posle posla.

Sada su, takođe, vremenske prilike išle na ruku organizatorima i trkačima, jer je taj dan, za razliku od prethodnog, bio sunčan i bez kiše, pa je Palić bio centar najvećeg tim bilding i najodrživijeg sportsko-poslovnog događaja u Srbiji.

Najbrojnija kompanija je bila Infostud, sa 74 takmičara koja je ujedno proglašena i najfit kompanijom.

scneider electric serbia business run serija subotica tri cure

Kao i u Novom Sadu, na početku ove sezone, trijumfovala je Sandra Uzelac (Samer). Na cilj je stigla posle 20 minuta i tri sekunde. Za njom je dotrčala Anita Kalbert (Fondacija Panonija) za 22:17, dok je treća bila Šarlota Cako (JTI) rezultatom 22:48.

Na trci je bilo sjajno, vreme nas je poslužilo. Drugi put sam u Subotici na ovoj seriji trka i ovo je još jedna pobeda za Samer kompaniju koju predstavljam. Dolazim ovde na druženje i super je kada je trčanje povod da izađeš ranije sa posla – rekla je Uzelac.

scneider electric serbia business run serija subotica tri cure

Kod muškaraca je u slučaju pobednika bila ista situacija. Ponovo je najbrži bio Dušan Krstić (Fakultet tehnčkih nauka, Novi Sad) koji je štopericu zaustavio na 17:12, a samo 12 sekundi kasnije trku je završio Bojan Miljević (Sojaprotein, Bečej). Treće mesto osvojio je Filip Tunguz (Infostud 3) koji je ostvario vreme 18:33.

Trka je bila sjajna, pogotovo što je na Paliću lep ambijent i bilo je jako zanimljivo trčati ovde. Bilo je puno učesnika i publike, a organizacija je bila na visokom nivou. Ovo je moja druga pobeda i drugo učešće na ovim trkama, a u Subotici prvi put učestvujemo i titula je, na neki način, odbranjena. Nadamo se da ćemo učestvovati i dalje jer je ovo zaista lep događaj za zaposlene – istakao je Krstić.

scneider electric serbia business run serija subotica tri cure

Konkurencija – najbrži tim

1. Sojaprotein, Bečej 57:30 (Bojan Miljević – 17:24, Bratislav Jelić – 19:27, Žolt Terečik – 20:39)

2. Fakultet tehničkih nauka, Novi Sad 57:59 (Dušan Krstić – 17:12, Laslo Tarjan – 20:15, Zoran Ovčin – 20:31)

3. Wienerberger d.o.o 1:00:17 (Jožef Hajaš – 19:07, Zoltan Liptak – 20:16, Žolt Hanđa – 20:53)

Bojan Miljević ispred najbrže kompanije Sojaprotein je istakao:

Trka na Paliću je, kao i uvek, bila sjajna i ovde se već tradicionalno super provedemo i družimo, a nešto i osvojimo. Zadovoljni smo rezultatom i utisci su fantastični.

scneider electric serbia business run serija subotica tri cure

Schneider Electric Serbia Business Run i na trci na Paliću pokazala je pravi primer održivosti ovakve vrste masovnog događaja. Uz pomoć kompanije Schneider Electric, lidera u domenu održivosti i drugih kompanija koje su podržale zelenu inicijativu Business Run-a na trci na Paliću su korišćeni solarni paneli koji su pružali deo energije za potrebe trke, kao i solarna klupa za punjenje mobilnih telefona i wi–fi. Plastične flaše, limenke i karton sa trke su reciklirani.

 

POVEZANE VESTI: Rekordan broj učesnika u Novom Sadu na početku Serbia Business Run serije

Prijavite ekipu - bliži se početak sedme Serbia Business Run serije

Serbia Business Run tradicionalno podržavaju kompanije kojima je zdrav način života i aktivnost zaposlenih jedna od suštinskih vrednosti, pored naslovnog sponzora partneri serije su i Intersport, Herbalife i Esensa. Svaka od kompanija, pored toga što je stala iza događaja, njemu direktno i doprinosi kroz zanimljive aktivacije ili poklone za učesnike.

scneider electric serbia business run serija subotica tri cure

 

Sada sledi pauza, taman da se posle dve trke, učesnici zažele ponovnog druženja. Sledeće ih očekuje 8. septembra u Nišu, a 29. septembra u Beogradu.

 

Foto: Radosav Aleksić, Sportit

facebook