Rekordan broj učesnika u Novom Sadu na početku Serbia Business Run serije 

7. april 2022. 

 

facebook

Dobro raspoloženje, odlična muzika i veliko nestrpljenje da se označi početak nove, sedme sezone Schneider Electric Serbia Business Run serije, oteralo je sive oblake iznad Novog Sada i rekordnih 2.200 učesnika iz više od 80 kompanija startovalo je sa Štranda uz zrake sunca.

Lepo vreme pratilo ih je tokom svih 5 km kružne staze, a najbrži se nisu dugo čekali na cilju, koji je bio na istom mestu kao i start.

Ovako je počela četvrta Serbia Business Run u Srpskoj Atini, a cela serija najboljih trkačko-poslovnih manifestacija i najveći tim bilding događaj u zemlji, koja obuhvata još i trke u Subotici, Nišu i Beogradu, od ove godine i sledeće četiri imaće naslovnog sponzora kompaniju Schneider Electric iz najvećeg vojvođanskog grada.

Ova firma imala je i najviše prijavljenih na prvoj poslovnoj trci – 419 i samim tim je i proglašena NajFit kompanijom. Posle nje su najbrojniji bili kolektivi Kontinentala, Vega IT, Hemofarm, Univerexport...

U ženskoj konkurenciji titulu Najbrža koleginica osvojila je Sandra Uzelac (Samer) koja je trijumfovala rezultatom 18 minuta i 28 sekundi. Njoj su se na bini na dodeli pehara i robnih nagrada sponzora trke, pridružile drugoplasirana Jelena Sarić (Herbalife Nutrition) koja je na cilj stigla za 19:39 i Vesna Vicko Bogišić (Klinički centar Vojvodine) kojoj je bilo potrebno 20:32 da završi trku.

Najbrži kolega ovog puta bio je Dušan Krstić sa Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu. On je pretrčao 5 km za 15 minuta i 49 sekundi i ubedljivo stigao do pobede. Pehar za drugo mesto pripalo je Stefanu Marinkovu (TTTech Auto) koji je zabeležio vreme 17:22, dok je treći bio Bratislav Jelić (Sojaprotein) rezultatom 17:37.

Dodeljene su i nagrade najbržim timovima, kojima je računato zbirno vreme prva tri trkača u timu.

1. Fakultet tehničkih nauka, Novi Sad (Dušan Krstić 15:49, Zoran Ovčin 19:05, Laslo Tarjan 19:28) 54:23

2. Brigthmarbles DOO (Nenad Stojković 17:47, Marko Tagljavia 17:49, Sanel Jovanović 19:01) 54:38

3. TTTech Auto (Stefan Marinkov 17:22, Dejan Bogosavljev 18:02, Danijel Antić 20:12) 55:37

Posle takmičenja usledilo je tradicionalno druženje na After Work & Run žurci, a već sledeća trka zakazana je za dve sedmice – 21. aprila u Subotici. Potom slede Niš (8. septembar) i Beograd (29. septembar).

Uz naslovnog sponzora serije Schneider electric, partneri su bili i kompanija MontopPro, Intersport, Esensa, Herbalife Nutrition, Heineken i VodaVoda.

 

 

 

Foto: 3 čuke

facebook