Strahinja Trakić posle Ironman rekorda Srbije: Može to i bolje

24. avgust 2021. 

strahinja trakic ironman kopenhagen rekord srbije drzavni rekord 

facebook

Strahinja Trakić iz Kragujevca novi je rekorder Srbije u Ironman trci pošto je odlično odradio posao u Kopenhagenu gde je deonicu od 3,8 km plivanja, 180 km vožnje bicikla i trčanja maratona od 42 km, prešao za osam sati, 15 minuta i 39 sekundi.

U jednoj od najtežih i najzahtevnijih trka, član italijanskog PPR team–a, po segmentima je zabeležio sledeće rezultate – plivanje (47:38), bicikl (4:28:26) i trčanje (2:55:07). U konkurenciji od 1.200 učesnika, 29–godišnji Trakić je ostvario uspeh plasiravši se na visoko 16. mesto.

Dobro sam startovao i lepo se pozicionirao u grupi na plivanju. Kod okreta sam napravio malu grešku i otpao sam od grupe, ali nisam izgubio mnogo vremena, nekih 25, 30 sekundi. Dobrom tranzicijom uspeo sam malo da nadoknadim zaostatak i kasnije se prespojim do grupe na biciklu. Kada nas je grupa favorita stigla, negde oko tridesetog kilometra, video sam da je tempo dosta jak i odlučio sam da ne pratim taj, već da idem svojim. Dobro sam se hranio i hidrirao, tako da sam došao dosta svež na trčanje. Sa veoma dobrim osećajem krenuo sam brzo, ali me je to stiglo na tridesetom kilometru, pa su zadnjih 12 bili baš bolni – opisao je Trakić kako je izgledao put do nacionalnog rekorda.

strahinja trakic ironman kopenhagen rekord srbije drzavni rekord

 

POVEZANE VESTI: 

Strahinja Trakić u italijanskom PPR timu

Savršen prvi korak u 2021. godini 

Triatlon klinika #1: Strahinja Trakić 

Kragujevčanin, koji od ove sezone radi sa trenerom Alešom Suhadolnikom u pomenutom italijanskom klubu, još uvek je kako kaže “u tranziciji” sa kraćih na duge distance.

I dalje mi fali iskustva. Na svakoj trci sam napravio nekoliko grešaka, što me je koštalo boljeg vremena i plasmana, ali daleko od toga da nisam zadovoljan urađenim do sada. Uradio sam tri poludistance, 70.3 Dubai i dve trke iz Challenge serije – St. Polten i Walchsee, kao i nekoliko sprint triatlona, koji su služili kao trening. Tako da sam rezultatom u Kopenhagenu zadovoljan, ali sad znam da uz nekoliko malih korekcija, može to još bolje – najavio je Trakić nove podvige.

strahinja trakic ironman kopenhagen rekord srbije drzavni rekord

Pošto je u poslednja dva meseca fokus bio na ovoj trci, Strahinja sa trenerom još uvek nije napravio tačan plan za dalje. Posle kraćeg odmora na kom trenutno zasluženo uživa, Kragujevčanin će sigurno učestvovati na Challenge Budva 10. oktobra.

Neki dugoročni cilj, pored konstantnog napredovanja na dugim distancama, je da budem prvi takmičar iz Srbije koji će se plasirati na Svetsko prvenstvo u Koni na Havajima u PRO kategoriji – poručio je Trakić.

 

Foto: Privatna arhiva 

facebook