Trka kroz Srbiju u znaku Divnića i Kalabe, Gube pobednik

12. septembar 2021. 

trka kroz srbiju jovan divnic  

facebook

 

Francuski biciklista Žan Gube pobednik je 61. međunarodne Trke kroz Srbiju. On je žutu majicu, dar gradova domaćina, osvojio u trećoj etapi u Prijepolju i u finalnom okršaju od Mileševe do Čačka, uz pomoć svojih drugova, uspeo je da sačuva prednost i dođe do trijumfa.

Trka kroz Srbiju je imala četiri etape i ukupno 601,4 kilometra – od Požarevca do Mionice, zatim do Čačka, odakle se posle išlo do Prijepolja, da bi poslednja bila vožena od manastira Mileševe do Čačka. U žestokoj konkurenciji nadmetalo se 126 vozača iz 21 ekipe iz Afrike, Amerike, Azije, Australije i Evrope.

Među prvom trojicom nema naših vozača, jer je konkurencija bila isuviše jaka, a najbolje plasirani biciklista iz srpske reprezentacije je Marko Danilović, koji je zauzeo 29. mesto.

Ipak, čast našeg biciklizma, trijumfom u drugoj etapi voženoj od Mionice do Čačka, dvostrukim slavljem, odbranili su pobednik etape Jovan Divnić i Dušan Kalaba član ekipe Mlade nade Srbije koji je bio drugi.

trka kroz srbiju jovan divnic

U poslednjoj etapi od Prijepolja do Čačka dugoj 155,6 kilometara kroz cilj u gradu koji slavi 75 godina biciklizma (BK Borac) prošao je Poljak Alan Banašek u vremenu 3,15,55 časova.

Nagradne majice, pored žute koju je dobio pobednik u generalnom plasmanu Gube, pripale su još petorici asova. Nacionalnu majicu kao najbolje plasirani srpski vozač osvojio je Marko Danilović.

Zelenu za najboljeg vozača po bodovima, dar Škode, osvojio je Tristan Delakro iz Francuske.

Crvenu, za najboljeg vozača na prolaznim ciljevima, dar Vagnera, osvojio je Jelhen Sobal iz Belorusije.

Plava majica NIS pripala je Žumeru Matiću iz Slovenije kao najboljem brdskom vozaču.

Bela majica za najboljeg mladog vozača do 23 godine, dar Ministarstva omladine i sporta, pripala je Luki Ziherlu iz Slovenije.

 

Foto: Biciklistički savez Srbije

facebook