Trka u Bugarskoj: Stojniću drugo mesto i bela majica

28. jul 2020.

 biciklizam tri strane kopaonika 

facebook

Reprezentacija Srbije u drumskom biciklizmu imala je odličan debi na međunarodnoj sceni u ovoj sezoni pošto je najveća uzdanica tima Veljko Stojnić osvojio drugo mesto u generalnom plasmanu na trci Romanskim stazama u Bugarskoj, koja je druga kategorija takmičenja u kalendaru Međunarodne biciklističke unije.

Somborac je prvog dana bio četvrti u etapi, da bi potom zauzeo drugo mesto, isto kao i na kraju u generalnom plasmanu. Osvojio je i belu majicu namenjenu najboljem mladom biciklisti do 23 godine. Ispred njega se našao samo Poljak Norbert Banašek, dok je na stepenik za treće mesto stao Španac Migel Anhel Baljesteros

Ispunili smo cilj. Nadali smo se da ćemo biti na postolju i u tome smo uspeli. Bila je ovo dobra priprema za sledeći zadatak, Trku kroz Bugarsku koja počinje danas u četiri etape. Naši biciklisti se nisu takmičili od februara i posle pet meseci ovo im je bila odlična prilika da povrate samopouzdanje i da vide da mogu da se trkaju. Atmosfera u ekipi je odlična i u dobrom raspoloženju počinjemo sledeću trku – javio je utiske iz Banskog selektor reprezentacije Nebojša Jovanović.

Naša ekipa preselila se u Sofiju odakle će krenuti Trka kroz Bugarske.

Konkurencija će tu biti mnogo jača, a i trka je duža. Bićemo zadovoljni ako se bar u jednoj etapi nađemo na postolju i time bismo ostvarili sve ciljeve za ovo putovanje i zadovoljni bismo se vratili kući – poručio je Jovanović

Od ostalih članova srpskog tima, Marko Danilović našao se na dobrom 15. mestu, Đorđe Đurić bio je 32, Stefan Stefanović 41. i Dušan Veselinović 46, dok Admir Kolašinac nije završio trku zbog tehničkih problema. Od 15 ekipa, Srbija je bila šesta. 

(Foto: Biciklistički savez Srbije)

facebook