Zamenite asfalt šumskim putevima na 7 i 15 km Kopaonika

15. jul 2021. 

tri strane kopaonika trail race kopaonik  

facebook

Šestu godinu za redom, od 27. do 29. avgusta, na terenima Nacionalnog parka Kopaonik održava se tradicionalna trka “Trail race Kopaonik”. 

Na trci koja je upisana u kalendare mnogih ljubitelja trčanja i ove godine okupiće se veliki broj učesnika i oni će biti u prilici da upoznaju neke nove predele, jer će staze biti dodatno osvežene za ovogodišenje izdanje.

Trejl trčanje je prethodnih godina doživelo takozvani “bum” jer se sve više rekreativnih zaljubljenika u trčanje opredeljuje za prirodu. Učesnici na našoj trci, jednostavno žele da zamene tvrde, asfaltne podloge, za šumske puteve i trčanje u prirodi. Žele da upozaju nove terene i da uživaju na čistom planinskom vazduhu – naglašavaju ispred organizacije trke.

tri strane kopaonika trail race kopaonik

Pred svim učesnicima i ove godine se nalaze dve staze. Za sve koji se rekreatvno bave trčanjem i prvi put bi da se oprobaju u trejl trčanju tu je staza duga 7 km i koja nosi naziv “7k Kopaonika”.

Ova kraća staza kreće se predivnim reonom šume poznatijim kao “Crvene bare”, duž “Gljivarske staze”, a prolazi i pored nazaobilazne prirodne atrakcije, lokaliteta “Markov kamen”. Stazu odlikuje blaga visinska promena što će omogućiti svim učesnicima da maksimalno uživaju u upoznavanju terena Nacionalnog parka.

Duža staza u okviru trke, dugačka je 15km i nosi naziv “15k Kopaonika”. Namenjena je iskusnijim trkačima i onima koji imaju veći broj pretrčanih kilometara u nogama, ali i svima onima koji bi da se oprobaju u nešto dužem trčanju.

Svojim delovima staza prolazi iste predele kao i staza “7k Kopaonika” ali se razlikuje i po trčanju na livadama u predelu vrha Gobelja, kao i predelima koji okružuju “Likinu česmu”.

tri strane kopaonika trail race kopaonik

U okviru same sportske manifestacije, osim trka na 7 i 15km, svu učesnici moći će da provedu slobodno vreme obilazeći odabrane lokalitete u okviru organizovanih izleta, ali i da uživaju u brojnim zanimljivim sadržajima i bodre najmlađe u “Trail race Kids” trci u Dolini sportova.

Period ranih prijava aktivan je do početka avgusta, a svi zainteresovani učesnici se mogu prijaviti putem sajta: www.prijavazatrku.rs a saznati sve bliže inforamcije o samom događaju na www.trailracekopaonik.com.

 

Foto: Live production

 

facebook