Čuvena trka „4 elements” se vraća korenima: Moćni Rtanj ponovo dočekuje najspremnije sportiste

06.06.2024. | Avantura | 0 Komentara

Posle nekoliko godina pauze na radost mnogih ljubitelja adrenalina u Srbiji će se ponovo održati čuvena avanturistička trka „4 elements”, jedna od samo tri u svetu. Za „Rtanj 4 elements” rezervišite 31. avgust.

Jedinstvena multištafetna trka „4 elements“ je nešto posebno u svetu autdor sportova. To će vam reći svaki učesnik. Nigde, ni na jednom takmičenju, ne možete naći toliko različitih sportista-kolega, a da pritom svi rade timski. Izraziti individualci, sa retkom prilikom da probude timski duh. Ova trka vam to omogućuje, na najbolji način. Svi za jednog, jedan za sve. Odlučuje mala greška, opuštenost vodećeg tima ili pametna taktika. Nikad se ne zna, do samog kraja. Adrenalin se oseća pri svakom pokretu.

Kajakaši i plivači (ili triatlonci) kroz element vode, biciklisti i nebeski trkači kroz element zemlje, piloti (paraglajderisti) kroz element vazduha, a svi zajedno rade u režimu – vatre. Poslednjeg, četvrtog elementa!

Postoje samo tri trke ovog tipa u svetu, „Dolomitenmann” u Italiji, „Red Bull Elements” u Francuskoj i „4 elements” u Srbiji na planini Rtanj.

Nakon nekoliko godina pauze manifestacija se vraća korenima. Sa startom i ciljem kod hotela Ramonda. Vrlo atraktivna multiavanturistička trka između vrha Šiljak i Bovanskog jezera, preko opština Boljevac i Sokobanja.

Otvorenog tipa, u netaknutoj prirodi, sa nimalo lakim izazovima, tehnički teškim terenima i neprevaziđenim pogledom sa vrha Šiljak. Preko 90 km različitih staza, uspona, puno znoja, napetosti, kalkulisanja, emocija, bitke sa prirodom i sa samim sobom. Podeljeno na pet potpuno različitih sportova, pet izazova, samo za najodvažnije sportiste spremne na avanuturu i nezaboravno druženje.

Pozivamo vas na osmo izdanje najzanimljivije trke Srbije. Moćni Rtanj ponovo dočekuje najspremnije sportiste.

Prijave su otvorene, a više informacija možete dobiti preko sajta trke. Ove godine vas prvi put očekuje „uživo” praćenje manifestacije preko posebnog linka na sajtu. Nagrade idu za prva četiri tima.

Za najbolje rezultate po sportovima / kategoriji idu dodatne nagrade. Zvanični organizatori manifestaciju su Savez ekstremnih sportova Srbije, Skajraning Srbija i Paraglajding klub „Zlatibor”, uz podršku i glavno pokroviteljstvo hotela Ramonda, Eko Step peleta, Kings Chioce-a i hladnjača Brestovik.

Na ovom linku pogledajte kako je bilo na prethodnim izdanjima.

 

Foto: „4 elements“

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ