Donejšn trejl 8. juna u Inđiji: Da planinarski dom Kozarica u Čortanovcima ponovo otvori vrata

24.05.2024. | Trčanje, Planinarstvo | 0 Komentara

Planinarski klub Železničar Inđija jedan je od najaktivnijih i pored toga što njegovi članovi učestvuju na raznim događajima širom zemlje, isto su tako ažurni kada je reč o organizaciji manifestacija.

Aktivnosti Železničara ogledaju se i u tome što su bili istrajni da se planinarski dom Kozarica u Čortanovcima u potpunosti renovira 2023. godine. Sredstva su obezbedile Opština Inđija i Pokrajinska vlada.

Sada su planinari u drugoj misiji. Organizuju 8. juna sportsko-rekreativno-donatorski skup Donejšn trejl, čiji je cilj prikupljanje sredstava za opremanje Kozarice. Dom jeste sređen, ali je sada problem što u njemu nema nikakve opreme. Takođe, nema ni sredstava da se ta oprema nabavi.

Zato je klub, kao višedecenijski korisnik planinarskog doma, odlučio da na sve moguće načine pribavi novčana sredstva kako bi ovu čortanovačku lepoticu oživeo i pružio mogućnost svim njenim poštovaocima i obožavaocima da dolaze u nju i obavljaju planinarske i rekreativne aktivnosti. Donejšn trejl je prvi korak na tom putu – navode iz kluba.

Ovaj događaj je poziv svima koji žele da pomognu da Kozarica konačno i ponovo otvori svoja vrata.

Svejedno je da li ćete šetati ili trčati, nama je važno da se okupimo u što većem broju i da probamo zajedničkim snagama da obezbedimo bar jedan deo sredstava za opremu za planinarski dom Kozarica – poručili su iz PK Železničar Inđija.

Program
Subota 8. jun

08:00 – 09:45 Prijavljivanje i preuzimanje startnih brojeva kod spomenika Milunki Savić u Inđiji
09:30 Zajednički polazak druge štafete na startnu poziciju
10:00 Start svih učesnika (trejl trka, štafetna trka, pešaci)
12:00 Proglašenje pobednika

Tri opcije za učesnike
Trejl trka
Kategorije juniorke/juniori (do 18 godina), seniorke/seniori (19 – 45), veteranke/veterani (45+).

Štafetna trka
Apsolutna kategorija. Dva člana štafete s tim što mora biti muško-ženska štafeta. Prvi startuje muški član koji trči 6 kilometara, ženski član ga čeka na šestom kilometru. Po dolasku muškog člana zajedno ili samo ženski član, nastavljaju dalje još 3 kilometara do cilja. Znači, ženski član štafete pre početka trke mora biti na svojoj poziciji i do nje dolazi zajedničkim laganim treningom svih drugih (ženskih) članova štafete do svog odredišta (3 km).

Rekreativna šetnja
Sve generacije

Sve tri opcije se kreću istom stazom dužine 9 km sa startom i ciljem kod spomenika Milunki Savić u Inđiji. Staza će biti markirana crveno-belim trakama i putokazima na raskrsnicama. Na šestom kilometru se nalazi kontrolna tačka sa vodom. Kontrolna tačka se overava tako što učesnici iz sanduka sa raznim medaljama i bedževima izaberu jednu koja im se najviše sviđa. Medalja ili bedž će na cilju biti dokaz da je uspešno savladana staza.

Link za prijavu

Kotizacija

Minimalna kotizacija za trku je 500 dinara, a pošto je ovo donejšn trejl, bićemo vam dodatno zahvalni za svaki dinar više koji uplatite na ime kotizacije.

Za uplaćenu kotizaciju svaki takmičar dobija:

– Startni broj (štafeta i trejl trka),
– Jednu okrepnu stanicu na stazi (samo voda),
– Finiš okrepu (sve jestivo što uspemo da pribavimo od sponzora),
– Finišersku medalju (reciklažna varijanta, medalje i bedževi koji su ostali sa naših prethodnih trka ili koje smo doneli sa nekih od prethodnih trka),
– Dobro druženje na stazi i na cilju,
– Lično zadovoljstvo što ste pomogli opremanju kultnog mesta ne samo inđijskih planinara nego i planinara Srbije uopšte.

Uplatu kotizacije možete izvršiti na žiro račun Planinarskog kluba Železničar-Inđija 325950060005688809 OTP banka

Kontakt za informacije
Vladimir Banić 0616541561

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ