Kup Fruške gore 18. maja – 4. kolo Vojvođanske treking lige i šetnja za decu i roditelje koja se ne propušta

14.05.2024. | Treking | 0 Komentara

Vojvođanska treking liga nastavlja se 18. maja Kupom Fruške gore koji će biti 4. kolo, a lokacija starta i cilja je planinarski dom Orlovo gnezdo na Paragovu. Iza takmičara su trke u Šidu, Subotici i Zasavici.

POVEZANE VESTI
Zasavica već šest godina pravo uživanje – održano 3. kolo Vojvođanske treking lige
Treking sezona je počela: Zagrevanje na Šidskom novogodišnjem maratonu

Panonskoj lepotici se svi trekingaši posebno raduju, pa će i ovog puta biti učesnika iz svih krajeva Srbije. Organizator je Planinarsko društvo Alma Mons Adventures iz Novog Sada, koje je prošle sezone bilo na visini zadatka, a za ovu je pripremilo i neke novine, kao što su markacije – strelice u bojama sve tri staze.

Program
08:00 – 09:45 doček i prijava učesnika
10:00 Start trke

Staze
Mala 17,6 km, 632 m uspona.
Srednja 26,4 km, 932 m uspona.
Velika 42,8 km, 1.286 m uspona.

Linkovi za trekove su na Fejsbuk grupi Vojvođanska treking liga

Prijave
Rok za prijavljivanje i uplatu kotizacije je četvrtak 16. maj 2024. godine do ponoći

Prednost prilikom preuzimanja startnog materijala će imati ekipe i pojedinci koji su izvršili prijavljivanje elektronskim putem. Preuzimanje startnih paketa vrše isključivo kapiteni ekipa kako bi se izbegla gužva.

Link za prijavu

Kotizacija
Kotizacija za učešće u Vojvođanskoj treking ligi je 700 dinara i potrebno je istu uplatiti na žiro račun 325-9500700090586-37, svrha uplate je kotizacija za 4. kolo VTL – Kup Fruške gore, a primalac je Alma Mons Adventures.

NAPOMENA: Kotizacija na licu mesta bez obzira da li ste se prijavili online ili ne je 1000 dinara. Mole se svi takmičari da izvrše uplatu na račun da bi izbegli dodatne troškove i olakšali organizatorima.

Dolazak i parking
Parking kod okretnice na Paragovu. Link za lokaciju. Ili na livadi preko puta, potom

peške do planinarskog doma (udaljenost je oko 400 metara). Iz pravca Novog Sada moguće je doći i gradskim autobusom linija 72 (vremena polazaka autobusa moćete naći na linku).

Ishrana
U planinarskom domu Orlovo gnezdo u ponudi će biti planinarski pasulj po ceni od 600 dinara. Da bi olakšali organizarorima, a pritom i smanjili bespotrebno bacenje neutrošene hrane, mole se učesnici da se izjasne da li žele obrok ili ne. Ovo pitanje je informativno i ne obavezuje učesnike, koji mogu da promene mišljenje, jedino je organizatorima bitno da znaju orijentacion broj obroka koji bi bilo potrebno spremiti.

Fruška gora za roditelje i decu

10:00 – 12:30h

Pored tri takmičarske staze, PD Alma Mons je pripremilo nešto i za najmlađe planinare – rekreativno i zanimljivo pešačenje stazom dužine 7 km.

Skup je u planinarskom domu Orlovo gnezdo koje je centar manifestacije Kup Fruške gore, do 10 h. Imaćete priliku da upoznate i družite se sa pravim planinskim trkačima. Nakon starta njihove trke i polaska planinara na stazu, startujemo i mi, tačnije u 10:15h.

Pešačimo pored stena Orlovog bojišta i čuvenog vidikovca. Orlovo bojište je nekadašnji kamenolom sa čijeg vrha se pruža prelep pogled na Iriški venac i greben Fruške gore.

Zatim nastavljamo do Perine pećine koja predstavja jedan od jedinstvenih lokaliteta ovog tipa na Fruškoj gori. Odatle nas put vodi na vidikovac Čukala sa pogledom na Novi Sad, odakle se spuštamo do čuvenog Popovičkog jezera. Kada se dobro odmorimo na jezeru vraćamo se u planinarski dom Orlovo gnezdo. U domu nas čeka voćna okrepa, domaći sokovi i lepo druženje, a tu ćemo dočekati i navijati za trkače koji prvi stignu na cilj.

Informacija i prijave: [email protected], 0641140264
Vodič: Stanislava Sovilj, 0638713031

 

Foto: Vojvođanska treking liga

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ