Lana Gavrilović i Mateja Vidović najbrži na trci Ada Green Swim kojom je počela sezona plivanja na otvorenom

01.05.2024. | Vodeni sportovi | 0 Komentara

Sezona plivanja na otvorenom u Srbiji počela je trkom Ada green swim na 3 km održanoj na Adi Ciganliji u Beogradu.

Vreme je bilo idealno za premijernu trku u 2024. godini. Topao dan išao je na ruku onima koji su se 28. aprila opredelili da plivaju u glavnom gradu, u kom je u isto vreme održan i Beogradski maraton.

U ženskoj kategoriji trka je protekla u znaku triatlonki. Lana Gavrilović iz Plivačkog kluba „Sremska Mitrovica” nastavila je da niže pobede pošto je samo nedelju dana ranije bila najbrža na Vršačkom duatlonu. Sada je 3 km otplivala za 38 minuta i 24 sekunde.

Iva Pavlović i Maša Marković iz Kluba ekstremnih sportova „Kragujevac” bile su druga i treća. Srebro je Iva obezbedila rezultatom 40:08, a Maša bronzu pošto je na cilj stigla za 45:18.

POVEZANE VESTI
Održano Srebrno jezero otvorene vode – mnoštvo izazova na trećem izdanju
Za odlučne nikad nije hladna voda – 2. plivački maraton Belgrade open water

Mateja Vidović, 16-godišnjak iz Sremske Mitrovice, ubedljivo je pobedio u muškoj konkurenciji. Štopericu je zaustavio na 40 minuta i pet sekundi. Bojan Marić (KES „Kragujevac) osvojio je drugo mesto – 45:22, a Daniel Pop (Swimming adventures) je zauzeo treću poziciju vremenom 48:25.

Svi rezultati po kategorijama mogu se naći na LINKU.

Tehnički organizator ove trke bilo je Sportsko udruženje „Ada vodeni sportovi”, uz pokroviteljstvo Granskog plivačkog saveza Srpski savez plivanja na otvorenim vodama.

Na Adi Ciganliji održaće se i međunarodno takmičenje 3. Belgrade open water 7-8. septembra, za koje uvek vlada veliko interesovanje, a tu trku ćemo u dogledno vreme i posebno najaviti.

Foto: Ada aqautics

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ