MTB maratoni u junu: Serbia Epic festival u Vrnjačkoj Banji, Putevi Sokola, Leposavić i Čiker avantura

05.06.2024. | Biciklizam | 0 Komentara

Posle uzbudljivih događaja u maju, jun je rezervisan za još lepih manifestacija za ljubitelje planinskog biciklizma. Destinacije su raznolike, kao i programi organizatora, ali je na svim maratonima uživanje zagarantovano.

Serbia Epic Hormann Vrnjačka Banja 8-9. jun

Posle svojevrsnog sportsko-muzičko-porodičnog festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi, Serbia Epic, koji je u međuvremenu predstavljen na najvećem sajmu planinskog biciklizma u Evropi, nastavlja put u Vrnjačkoj Banji uz pregršt sadržaja. Prvog dana Hormann Vrnjačka Banja festivala na programu su tri trke – MTB, e-MTB i gravel, dok je za 20:30 časova zakazan koncert jedne od najpopularnijih srpskih pop pevačica, Aleksandre Radović koji će biti održan na Trgu kulture. Ulaz je slobodan.

MTB maraton ima dve staze, manju od 32 km i veliku dugu 52 km. E-MTB je, takođe na 32 km, kao i gravel.

U nedelju Serbia Epic organizuje trejl trke na 8, 15 i 20 kilometara. Prijave su otvorene do 6. juna, a svi zainteresovani mogu se prijaviti putem linka.

Putevi Sokola 9. jun

Slogan ovog izdanja je „Sreća ima oblik”. Vrhunska prilika da se prođe prelepim predelima u okolini Osečine. Maraton je na staroj adresi, u Komiriću na platou ispred škole, a kako kažu organizatori ovo je događaj koji se pamti i prepričava.

Staze su nove, izazovnije, dinamičnije i atraktivnije, prilagođene svim uzrastima i fizičkoj spremi. Ekipa je stara, ali uvek sa nekim novim licima koji su se opredelili da prvi put prođu ovim delom Srbije.

Mali maraton je dužine 25 km, a veliki 45 km izazova i avanture. E-bike će, takođe biti na 45 km, a gravel na 27 km.

Za one koji nisu za pedale, tokom trajanja maratona organizuje se pešačka tura u pratnji vodiča, a ide se brežuljcima Rađevine do Rađevog kamena i povratak do rađevskih sela.

MTB maraton Leposavić 15. jun

MTB team Leposavić uz podršku Sportsko-turističke organizacije Leposavić organizuje 3. izdanje biciklističkog maratona, a za učesnike je spremna staza od 35 km, srednje teška. Skup je u 9 časova na platou u centru Leposavića, a start je u 10 č. Za sve je pripremljen ručak nakon vožnje, kao i okrepe usput na stazi. Obavezna je elektronska prijava, a učestvovanje je besplatno.

Link za prijavu

Maraton ima cilj da promoviše zdrav i aktivan način života, kao i prelepe predele ovog kraja. Nema takmičarski karakter i svi koji budu zavrteli pedale biće pobednici.

Više informacija na kontakt telefonima: +381 65 2883583 Dejan, +381 62 201821 Marko

Čiker MTB maraton 23. jun – 2. jul

Tradicionalna biciklistička manifestacija koju organizuje MTBC Čiker iz Kraljeva održaće se 12. put, a učesnici će voziti po Srbiji i Republici Srpskoj.

Ovaj svojevrsni događaj trajaće 10 dana, a 400 km preći će se kretanjem iz Kraljeva, kao i svake godine, pa preko Guče, Arilja, Zlatibora, Tare, Višegrada, Rogatice, Sokolca, Pala do Istočnog Sarajeva. Maraton se uvek završava u nekoj od opština u Crnoj Gori ili Bosni i Hercegovini.

 

Foto: Serbia Epic/Zlatan Prečanica; Čiker MTB maraton

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ