Na Karpas MTB maratonu više od 200 učesnika: Trka koja obećava i sve najlepše strane Vršačkog brega

15.05.2024. | Biciklizam | 0 Komentara

Retko koji događaj već na premijeri oduševi učesnike i ima veliki odjek, a to je prošle godine pošlo za rukom Karpas MTB maratonu koji organizuje Sportski klub Karpas iz Vršca.

Samim tim je drugo izdanje 11. maja bilo još bolje, a odazvao se i veći broj učesnika. Više od 200 dvotočkaša iz svih krajeva Srbije, Rumunije, Rusije, Nemačke i Španije uživalo je u ovom biciklističkom događaju.

POVEZANE VESTI
Karpas MTB po meri dvotočkaša: Oduševljenje prvim izdanjem na Vršačkim planinama
MTB događaji u Srbiji koje ne smete da propustite u 2024. godini

Više od dvadesetak najmlađih je imalo svoj zadatak na poligonu od starta koji je bio nadomak centra Vršca, pa po okolnim ulicama. Ostatak je krenuo ovog puta iz gradskog okruženja, za razliku od prvog izdanja koje je bilo u selu Gudurica.

Prateći Vinski put, kako i dolikuje ovom podneblju, staze malog (23 km) i velikog (38 km) maratona, koji je bio i e-bike, vodile su ka Vršačkim planinama.

Sa moje tačke gledišta, nekoga ko se i dalje takmiči, ovo je trka koja obećava. Prebacili smo se u Vršac i samim tim smo bili vidljiviji – rekao je za „3 čuke” organizator Nikola Miljkov.

Po ugledu na trke ovog tipa u drugim zemljama, prvi deo, neka tri kilometra, bio je po asfaltu kada se od grada krenulo ka Vršačkim planinama.

Stazom smo želeli da obuhvatimo sve stvari koje Vršački breg može da pruži i uspeli smo u tome. Maraton od 38 km je prava turistička staza i prelazi sve što treba da se vidi i samim tim se ponesu lepe uspomene iz ovog kraja – dodao je Miljkov.

Rezultati maratona mogu se naći na ovom linku.

Foto: Dino Halilović, Marko Jevtović, Raša Aleksić, Slobodan Kunevski

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ