Olivera Jevtić i Stenli Kipruto pobednici druge ulične trke u Ečki

31.10.2022. | Trčanje | 0 Komentara

Dobar glas daleko se čuje, pa je tako drugo izdanje ulične trke Ečka nadmašilo premijerno, a na startu se našlo i više učesnika, uz zaista zvučna sportska imena.

Kada je organizacija na visokom nivou, događaj će uvek ostati u lepom sećanju trkačima, pa i onima iza kulisa koji su, svako na svoj način, dali doprinos kako bi još jedna manifestacija s ciljem promovisanja aktivnog i zdravnog načina života bila realizovana.

Atmosfera na ulicama Ečke – fantastična.

Uvod u glavne trke, na 5 i 10 km i štafetu 2×5 km, u kojim je učestvovalo oko 500 takmičara, napravile su mlade nade.

U dečjoj trci zablistali su mališani i na najbolji način napravili uvertiru za seniorska nadmetanja. Euforija je bila velika sve vreme, a trkali su se na stazama dugim između 80 do 400 metara, svako na dužini u skladu sa uzrastom. Organizatori su se potrudili da obraduju svako dete i da najmlađi osim lepih utisaka sa sobom ponesu i finišersku medalju, dok je troje najbržih dobilo i zaslužene nagrade.

A na startnoj liniji glavnih trka našla su se poznata, iskusna trkačka imena.

Najbrži na najdužoj deonici od 10 km bili su naša čuvena atletičarka Olivera Jevtić i Kenijac Stenli Kipruto, oboje članovi AK Mladost iz Užica.

Olivera je trijumfovala za 34 minuta i 19 sekundi, dok je drugo mesto pripalo Slađani Stamenković (AK Crvena zvezda) koja je na cilj stigla za 36:23, a Katarina Pohlod (Active traveling) zauzela je treću poziciju (39:17).

Kipruto je bio najbrži rezultatom 30:24. Za njim je ubrzo stigao i Đuro Borbelj (AK Apatin) koji je za 30:55 prešao stazu, a treće mesto pripalo je Velimiru Bojoviću (Veki run team) rezultatom 31:43.

Trka na 5 km
Žene
1. Aleksandra Kostadinović (AK Srem) 18:24
2. Jovana Šubatlija (AK Srem) 18:47
3. Sandra Uzelac 19:50

Muškarci
1. Sergej Kostić (AK Hajduk maraton tim Kula) 15:35
2. Dušan Krstić (AK Apatin) 16:24
3. Bojan Miljević (AK Bečej) 16:25

 

Foto: Facebook/Ulična trka Ečka

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ