Robin Nikolić i Dušan Marković prvaci države na srednjoj distanci, 250 takmičara na 43. Memorijalu „Čika Duško Jovanović”

20.05.2024. | Orijentiring | 0 Komentara

Otvoreno međunarodno trodnevno orijentiring takmičenje Metropole jugoistočne Evrope i 43. Memorijal „Čika Duško Jovanović” u organizaciji Planinarsko-sportskog kluba „Pobeda” iz Beograda održano je od 10. do 12. maja na terenima u beogradskom naselju Mirijevo i Bela Reka kod Despotovca.

Trčalo je 250 takmičara iz 15 klubova iz Srbije (200 takmičara) i 10 klubova iz inostranstva (50 takmičara) iz Bugarske, Austrije, Slovenije, Makedonije, Rusije i sa Kipra.

Prvi dan takmičenja održan je na terenima Beograda, sprint distanca na karti Mirijeva i bodovan je za svetsku rang listu i Metropole jugoistočne Evrope. Drugi dan su se učesnici nadmetali na terenima Bele Reke kod Despotovca i trke su se bodovale za svetsku rang listu na srednjim distancama i Ligu Srbije u orijentiringu, a održana je i dečja trka sa oko 20 učesnika. Na istom terenu u nedelju je održano prvo državno prvenstvo u sezoni, na srednjoj distanci.

Do titule prvaka Srbije u elitnoj kategoriji došli su „pobedaši” Robin Nikolić i Dušan Marković. Robin je stazu od 3,7 km, sa 140 m uspona i 16 kontrolnih tačaka prešla za 38 minuta i 47 sekundi. Bila je brža od vicešampionke Marije Ćosić (OK „Jasenica” Smederevska Palanka) koja je na cilj stigla za 39:59, dok je bronza pripala Slađani Perać (OK „DIF” Beograd) pošto je zabeležila rezultat 41:38.

Dušan Marković je za 37 minuta završio trku od 4,2 km, sa 200 m uspona na kojoj je bilo 18 kontrola. Njegov klupski drugar Nikola Bilić osvojio je srebro vremenom 37:26, dok je treću poziciju obezbedio Sava Lazić („Avala” Beograd) koji je zadatak završio za 37:42.

POVEZANE VESTI
Počinje „Pobedina” škola orijentacije: Prijavite se i naučite da se snalazite u prirodi, čitate mape i koristite kompas

Robin Nikolić je uspeh upotpunila ukupnom pobedom na 43. Memorijalu „Čika Duško Jovanović”. Slađana Perać je osvojila srebro, a Marija Ćosić bronzu. U muškoj elitnoj kategoriji pobednik Memorijala bio je Rus Konstantin Serebrijanickij, srebrno odličje „Pobedi” doneo je Nikola Bilić, dok je bronzu uzeo Aleksej Sobolev (Avala Beograd).

Domaćinu, „Pobedi” pripala je ukupno 41 medalja.

 

 

Foto: PSK Pobeda

Tagovi: orijentiring
Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ