Serbia Epic predstavljen na najvećem sajmu planinskog biciklizma u Evropi

27.05.2024. | Biciklizam | 0 Komentara

Na najvećem sajmu planinskog biciklizma u Evropi, Willingen bike festival u Nemačkoj, od 24. do 26. maja Srbiju je predstavila jedna od najznačajnijih sportskih manifestacija, Serbia Epic. Među 150 izlagača iz 20 zemalja koji su predstavljali svoje događaje, proizvode, zaštitnu opremu za planinski biciklizam našao se i ovaj elitni događaj iz Srbije.

Na Willingen bike festivalu kroz koji je prošlo više od 50.000 posetilaca, tim Serbia Epica predstavio je predstojeće trke i maratone u Vrnjačkoj Banji, na Staroj planini i Zlatiboru, kao i novo izdanje Serbia Epic 2025 koje će nastaviti tradiciju i organizovati trke na Andrevlju, Petrovaradinskoj tvrđavi i Požarevcu.

POVEZANE VESTI
Još jedan epski Petrovaradin fortress bike festival – više od 160 biciklista iz 18 zemalja (VIDEO)
Požarevac ponovo na svetskoj MTB mapi: Na trci Serbia Epic „Čačalica” se jurišalo za poenima za Olimpijske igre u Parizu
Epski vikend na Andrevlju: Biciklistima 795 olimpijskih bodova, sledi Požarevac sa istim ulogom

Tokom ovog veoma značajnog festivala stekli smo više od 400 kontakata i razgovarali sa posetiocima o Srbiji, njenoj bogatoj turističkoj ponudi kao i o sportskom i porodičnom turizmu i shvatili da je veliki broj ljudi zainteresovan za dolazak na aktivan odmor u Srbiju – izjavio je Nemanja Vajs, direktor Serbia Epica.

Prema njegovim rečima aktivnim takmičarima je bio najprivlačniji prvi C1 maraton koji organizuju na Staroj planini dok je rekreativcima i porodicama bila veoma interesantna ponuda za odmor u Vrnjačkoj Banji koja pruža brojne turističke sadržaje.

Posetioci su naglasili da je Srbija sve popularnija destinacija, te da se ističe po kvalitetu usluge, a u sportskom smislu, dobrim referencama koje je Serbia Epic kao manifestacija stekla od strane takmičara širom sveta. Sledeće godine očekuje se porast prijavljenih takmičara iz Holandije, Austrije, Nemačke… Veliku zahvalnost dugujemo Turističkoj organizaciji Srbije koja nam je pomogla da predstavimo Srbiju i Serbia Epic na ovako velikom festivalu – dodao je Vajs.

Ovakva vrsta događaja ima pozitivan uticaj na poziciju Srbije koja je kao destinacija vrlo atraktivna turistima iz Evrope, te je u planu da Serbia Epic nastavi sa predstavljanjem ovog sportsko-turističkog proizvoda i na austrijskom sajmu planinskog biciklizma zakazanog za septembar 2024.

Posle svojevrsnog sportsko-muzičko-porodičnog festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi, Serbia Epic nastavlja put u Vrnjačkoj Banji 8. i 9. juna uz pregršt sadržaja. Posle ovog festivala, letnje izdanje Serbia Epica biće održano na Staroj planini i Zlatiboru.

 

Foto: Nemanja Somborac

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ