Šesto izdanje MTB maratona Stazama zdravlja – u lepotama Maljena uživali biciklisti iz cele Srbije (FOTO)

16.05.2024. | Biciklizam | 0 Komentara

MTB maraton Stazama zdravlja koji je prirastao srcima istinskih ljubitelja planinskog biciklizma održan je šesti put 12. maja, a organizator Goran Miletić ponovo je obradovao učesnike stazom po nekim od najlepših predela opštine Mionica, koja je bila dugačka 32 km sa 1200 m visinske razlike.

S obzirom da je tog vikenda bilo četiri maratona, a baš na taj dan i 31. Fruškogorski MTB, pokazalo se da je manifestacija Stazama zdravlja našla verne, pa i nove, dvotočkaše koji žele da uživaju na planini Maljen.

POVEZANE VESTI
Prava MTB poslastica – Stazama zdravlja prošlo 120 biciklista
MTB događaji u Srbiji koje ne smete da propustite u 2024. godini

Start je, kao i 2021. godine, bio u selu Brežđe na 10 km od Mionice. Posle okupljanja koje je počelo u 9 časova, u vožnju se krenulo u 10. Staza je vodila po zapadnim delovima planine Maljen, tačnije predelom Gačevac i sve usponom do najvišeg vrha planine Maljen Kraljev sto. Tu je bicikliste sačekala okrepa – voda, sok, slatkiši.

Potom je usledio spust preko sela Osečenica, tzv. Stankovića klik trasom sve do podnožja Maljena, do reke Manastirice. Put je vodio dalje niz pomenutu reku do cilja u selu Brežđe.

Na ovu lepu turu kojom se na svojevrstan način promovišu prirodne lepote predela oko Mionice, došli su biciklisti iz Ljubovije, Loznice, Užica, Beograda, Subotice, Novog Sada, Kraljeva, Čačka, Valjeva, Lajkovca, Leskovca, Kragujevca, Gornjeg Milanovca, Pančeva, Inđije, Sremske Mitrovice, Smedereva i Bratunca iz Republike Srpske.

 

Foto: Stazama zdravlja

 

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ