Veljko Stojnić osvojio četvrtu etapu na Trci oko Albanije, Đurić mu predao žutu majicu

23.05.2024. | Biciklizam | 0 Komentara

Reprezentativac Srbije Veljko Stojnić je u četvrtoj, planinskoj, najtežoj etapi, međunarodne biciklističke Trke oko Albanije, deklasirao rivale, solo stigao na cilj i uz pobedu na planinskom vrhu Ljogara preuzeo je i vođstvo u generalnom plasmanu – žutu majicu.

Stojnić je etapu od Fljore do vrha planine Ćoka (Ljogare) dugu 121,34 kilometra prevezao za 3:27,50 časa. Drugoplasirani reprezentativac Severne Makedonije Dimitar Jovanovski je stigao nakon 1:49 minuta na cilj kao i trećeplasirani Vedad Karić iz hrvatske ekipe Kamen iz Pazina. Četvrti Džimri Prudniku iz tima Tirane je imao 1:53 minuta, a peti Englez Arči Kros iz tima Šilds 4:25 minuta zaostatka.

Koliko je Stojnić nadmoćno osvojio ovaj planinski vrh, etapu i žutu majicu, govori i podatak da je deseti vozač na cilju kasnio 7:45 minuta.

Mladi Đorđe Đurić koji je nosio žutu majicu prve tri etape, sada je stigao kao 25. i prepustio je lidersku poziciju fenomenalnom Stojniću. Đurić će se u poslednjoj 5. etapi boriti za zelenu majicu, namenjenu najboljem u generalnom plasmanu po bodovima, gde trenutno zauzima drugu poziciju sa dva boda manje od prvoplasiranog Vedada Karića.

Ekipno, Srbija je ubedljivo prva sa 17:11 minuta prednosti nad bugarskom ekipom Trojan.

Poslednja 5. etapa vozi se u petak od Flore do Fjera i duga je 118,79 kilometara.

 

Foto: LotuS team/Facebook

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ