Veljko Stojnić pobednik Trke oko Albanije, Đorđu Đuriću zelena majica

24.05.2024. | Biciklizam | 0 Komentara

Reprezentativac Srbije Veljko Stojnić pobednik je međunarodne biciklističke Trke oko Albanije koja je završena posle pet iscrpljujućih etapa.

Stojnić je do žute majice, najboljeg u generalnom plasmanu došao u vremenu 17:58,37 časova. Drugoplasirani vozač hrvatske ekipe Kamen iz Pazina Vedad Karić imao je zaostatak od 1:50 minuta, a treće mesto je osvojio Holanđanin Jeren Kos Kers sa 4,50 minuta zaostatka za pobednikom.

Slavlje ekipe Srbije koja je ekipno i ubedljivo osvojila prvo mesto uvećao je i mladi Đorđe Đurić koji je uspeo u poslednjoj etapi da se domogne prvog mesta u generalnom plasmanu po bodovima i osvoji zelenu majicu.

POVEZANE VESTI
Veljko Stojnić osvojio četvrtu etapu na Trci oko Albanije, Đurić mu predao žutu majicu

Pored etapnih pobeda Đorđa Đurića, šestog u generalnom plasmanu i Vladimira Miloševića beležimo i sjajne vožnje Ognjena Ilića koji je u generalnom plasmanu zauzeo četvrto mesto, Mihajla Stolića (14. mesto) i Jovana Divnića (18).

U prvoj etapi pobedio je Đurić, a Stolić je bio četrvrti. U drugoj je Ognjen Ilić bio drugi, Đurić treći. U trećoj etapi Vladimir Milošević je pobedio, dok je Divnić zauzeo četvrtu poziciju. U četvrtoj etapi slavio je Stojnić.

U petoj etapi, od Flore do Fiera dugoj 118,79 kilometara pobedio je britanski vozač Fredi Gliver koji je u sprintu nadmašio našeg reprezentativca Mihajla Stolića kome je u konkurenciji mladih vozača, bela majica pripalo treće mesto.

Reprezentaciju Srbije predvodio je selektor Miloš Miladinović.

 

Foto: Biciklistički savez Srbije/Biciklistički savez Albanije

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ