Više od 500 učesnika na Bukulji u Treking i trejl ligi Srbije, najbolji „Železničar Inđija” i niški „Mosor”

17.05.2024. | Treking | 0 Komentara

Treking i trejl liga Srbije nastavljena je 3. kolom održanim 11. maja na Bukulji u organizaciji Planinarskog društva „Bukulja” iz Aranđelovca.

Na novoj lokaciji u kalendaru ovog takmičenja okupilo se više od 500 učesnika iz klubova i društava širom zemlje, a domaćin je opravdao visoka očekivanja i svima je priredio nezaboravno iskustvo. Bukulja je oduševila sve takmičare i rekreativce koji su se odlučili da prošetaju ili pretrče jednu od tri staze u ponudi.

Od starta do cilja prolazilo se nekim od najlepših delova ove planine, kroz gustu šumu i potoke na sve strane, uz atraktivne uzbrdice i spusteve.

POVEZANE VESTI
Babušnica pun pogodak za treking – više od 300 učesnika, premašena očekivanja
Počela Treking i trejl liga Srbije: Nemanja Rašković i Jamanta Šafranj pobednici velike staze na Trci oko tri jezera

Mala staza bila je dugačka 15 km, sa 618 metara uspona, na srednjoj se prelazilo 22 km sa 739 metara uspona, a najduži izazov, velika staza bila je 32,5 km sa 1.077 metara uspona. Rekreativci i najmlađi imali su na raspolaganju i mini-stazu od 5,5 km.

Do druge pobede na velikoj stazi ove sezone, posle trijumfa u 1. kolu u Subotici, došao je Nemanja Rašković, član PEK „Gora” iz Kragujevca, koji je 32,5 km pretrčao za dva sata, 45 minuta i 38 sekundi (2:45:38). Drugi je kroz cilj prošao Aleksandar Vukmirović (PK „Železničar Inđija”) vremenom 2:47:47, a pobedničko postolje upotpunio je Valentin Vergiljuš (2:51:04).

Prva dama na cilju bila je Ljiljana Krasić iz PSK „Mosor” iz Niša, kojoj je bilo potrebno 3:09:34 da pređe veliku stazu, a bila je osma u generalnom plasmanu, računajući i muške takmičare. Posle nje je trku završila Viktorija Keler (PK „Železničar Inđija”) rezultatom 3:12:20 (deseta u generalnom plasmanu), dok je treće mesto osvojila članica beogradskog PSK „Balkan” Ana Lukić (3:43:37).

U ekipnoj konkurenciji najbolji u muškoj kategoriji bio je „Železničar Inđija” sa 338 bodova, a pratili su ga „Balkan” sa 321 i „Mosor” sa 318 poena. Isti klubovi su bili na postolju i kod pripadnica lepšeg pola, ali drugačijim redosledom. Prvo mesto pripalo je „Mosoru” koji je sakupio 260 poena, druge su bile članice „Železničar Inđije” pošto su imale 256 bodova, samo četiri više od trećeplasiranog „Balkana”.

Sledeće kolo održaće se 25. maja na Jastrepcu.

 

Foto: Planinarski savez Srbije/Anastasija Saltikova

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ