Srbija brani titulu na Balkanskom prvenstvu u planinarskoj orijentaciji na Zlatiboru

18.09.2023. | Planinarstvo | 0 Komentara

Reprezentacija Srbije u planinarskoj orijentaciji imaće priliku da na domaćem terenu, na Zlatiboru od 29. septembra do 1. oktobra brani titulu i ide na četvrtu uzastopnu, petu ukupno.

Učesnici će se takmičiti u dve trke – noćnoj koja je na programu u petak (29. septembar) i dnevnoj u subotu (30. septembar) na području Tornika, poznatog vrha Zlatibora.

Kategorije takmičara koje će se boriti za medalje su: pioniri (do 15 godina starosti), juniori (do 18 godina starosti), seniori (preko 18 godina starosti) i veterani (preko 45 godina starosti).

Učesnici će imati priliku da demonstriraju svoje veštine u snalaženju i orijentaciji u prirodi.

Na Balkanijadi će se okupiti reprezentacije zemalja članica Balkanske planinarske unije, a svečanoj dodeli medalja i proglašenju pobednika prisustvovaće predstavnici sponzora, Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor.

Bezbednost učesnika biće u rukama Gorske službe spasavanja Srbije, koja će obezbediti sve neophodne mere kako bi se garantovala sigurnost tokom takmičenja.

Balkansko prvenstvo održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta Republike Srbije, Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor, koje su prepoznale značaj i vrednost ovog događaja. Tehnički organizatori su Komisija za planinarsku orjentaciju i PK „Tornik Čajetina”. Značajnu podršku ovom događaju pružaju i sponzori i donatori.

Organizator takmičenja je Planinarski savez Srbije, a nagrade za najbolje takmičare uključuju medalje, pehare i prigodne poklone od strane sponzora.

Plasman Srbije na Prvenstvima Balkana
2016. srebro u Sloveniji
2017. zlato u Srbiji
2018. srebro u Makedoniji
2019. zlato u BiH
2020. nije održano zbog korone
2021. zlato u Crnoj Gori
2022. zlato u Sloveniji

Foto: Privatna arhiva

 

Podeli sa prijateljima:

PROČITAJTE JOŠ